Ford og GM overhaler Tesla inden 2025

”Car Wars”-rapporten for 2022 forudsiger, at Ford og GM begge vil sidde på omkring 15 procent af EV-markedet, mens Tesla raser ned fra 70 til 11 procent.

Ford og GM overhaler Tesla inden 2025

Teslas markedsandel inden for elektriske biler kan falde fra de 70 procent, den er på i dag, til blot 11 procent frem til 2025. Det skyldes øget konkurrence fra især General Motors og Ford, hævder den seneste udgave af Bank of America Merrill Lynchs årlige ”Car Wars” rapport.

Ifølge forfatteren af rapporten, senior bilanalytiker for Bank of America Merril Lynch, John Murphy, overhaler de to bilgiganter Tesla i midten af dette årti, hvor de begge når op omkring 15 procent i markedsandel af markedet for elektriske køretøjer.

Tesla dominans inden for elbiler stopper

Det er en stigning på omkring 10 procent i forhold til deres markedsandel i dag. Den voldsomme vækst skal blandt andet nye produkter som F-150 Lightning og pickuppen Silverado EV stå for.

“Den dominans, som Tesla har haft på EV-markedet, især i USA, er slut. Det vil skifte vildt i den modsatte retning i løbet af de næste fire år”, spår John Murphy.

Se også: Billigt internet til bilen

Musk har været for overmodig

Murphy mener, at Tesla kommer til at miste sin dominerende position på EV-markedet, fordi de ikke udvide sin portefølje tilstrækkeligt hurtigt og derfor ikke kan følge med hverken etablerede bilproducenter og startups, der sender den ene elektriske bil på markedet efter den anden.

Analytikeren mener, at Tesla-direktør Elon Musk de seneste ti år har haft et vakuum, hvor han har kunnet spille med musklerne, og hvor der ikke har været megen konkurrence, men dette vakuum bliver i løbet af de næste fire år massivt udfyldt af rigtig gode produkter, slår Murphy fast.

Tesla har udsat Cybertrucken flere gange, og planerne om den næste generation af Roadster-modellen er også blevet udskudt. Ifølge de nyeste opdateringer fra Tesla, skal både den elektriske truck og sportsbilen i produktion i løbet af næste år.

Murphy mener, at Elon Musk har været for overmodig i sin tro på at de andre bilproducenter aldrig ville indhente ham og aldrig ville være i stand til at gøre det, han gør.

Se også: Test af elbiler

Ford og General Motors runder 2 millioner elbiler om året i 2026

Repræsentanter fra ledelsen hos både Ford og General Motors siges at have planer om at snuppe titlen som den største producent af elbiler inden udgangen af dette årti. Ford mener at kunne bygge to millioner køretøjer på verdensplan fra 2026, mens GM hævder at have en kapacitet på mere end to millioner elbiler i Nordamerika og Kina i 2025.

Andre forudsigelser fra dette års Car Wars er blandt andet det faktum, at omkring 60 procent af nye nummerplader i modelåret 2026 vil være enten elbiler eller hybridbiler.

Se også: Alt om elbiler