Ford på vej med ny elektrisk familievenlig SUV

Snart vil Ford løfte sløret for deres næste elbil, der skal konkurrere mod elbiler som Nissan Ariya og Hyundai Ioniq 5. Se første glimt af den her.

Ford på vej med ny elektrisk familievenlig SUV

Ford har formået at holde den kommende elbil gemt fra offentligheden, men har nu valgt at afsløre en smule af den. Den nye elektriske SUV fra Ford bliver på størrelse og i stil med en Volkswagen ID.4.

Ford, der lige nu kun tilbyder den elektriske Mach-E, vil i 2023 udvide deres sortiment af helt elektrisk biler. Martin Sander, der er General Manager for Ford i Europa, har netop teaset den kommende elektriske crossover, som efter planen skal erstatte den udgående Fiesta i begyndelsen af næste år. Virksomheden er i færd med at forny sin europæiske portefølje fuldstændigt med elbiler, der skal afløse de benzin- og dieseldrevne forgængerbiler.

Se også: Nyheder om elbiler

Elektrisk Ford Explorer?

Den ikoniske Ford Fiesta er på vej ud og skal erstattes med en elbil. Den fabrik, hvor Fiesta blev fremstillet, er ved at blive renoveret for flere millioner kroner for at kunne producere næste generation af elbiler. Ombygningen er planlagt til at være færdig i marts, hvilket er præcis det tidspunkt, hvor den nye crossover/SUV i produktion vil blive afsløret, og produktionen vil begynde i juli samme år.

Selv om kun en lille del af bilen blev vist på billedet, kan vi konstatere, at den får nydesignede forlygter, der minder ganske meget om dem på Ford F-150 Lightning.

Ford har tidligere sagt, at den nye elbil vil få et genkendeligt navn. De fleste gæt går på, at det vil være en elektrisk Ford Explorer.

Ford ønsker, at den nye elbil skal konkurrere med Nissan Ariya, Skoda Enyaq iV, Toyota bZ4X, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 og den populære Volkswagen ID.4 Den nye Ford-elbil bygges på samme MEB-platform som Volkswagen ID.4.

Ford elbil
Et lille sneak peek på den kommende elektriske SUV fra Ford.

Den første Ford med Android Automotive?

Ford har tidligere meldt ud, at de i 2023 vil gå væk fra deres eget SYNC-infotainmentsystem og skifte til Googles Android Automotive. Den nye elbil, der forventes at blive en bil til masserne, kunne derfor meget vel blive deres første med Android Automotive.

Den kommende elektrisk Ford SUV-elbil forventes lanceret i starten af 2023.

Se også: Skal du have elbil bør du få en elbilforsikring