Patent fra Ford: Drone hjælper ved motorstop

Ford har indleveret et patent, der viser, hvordan droner kan hjælpe med at kickstarte elbiler, der er gået i stå.

Patent fra Ford: Drone hjælper ved motorstop

Ford offentliggør patent for droner der kan hjælpe med at få gang i bilen ved motorstop.

Patentet er egentlig dateret i april 2017 og er nu offentliggjort af Ford Motor Company. Det dækker over flere droner, der kan bruges til at få gang i motoren på kommende Ford-biler. Det har fået serienummeret 11614063, fortæller Ford Authority.

Se også: Billig elbilforsikring

Droner oplader elbiler ved motorstop

Ford har den seneste tid ansøgt om flere patenter, der har med droner at gøre, blandt andet hjælp ved motorstop, hvor dronerne oplader bilerne, samt et system hvor dronerne fungerer som en ekstern batteriterminal.

Med disse tidligere patenter som base viser dette nye patent i detaljer, hvordan flere droner kan bruges til at afhjælpe motorstop på kommende Ford-biler, når deres batterier er løbet tør for strøm. På den måde kan strandede bilister få hjælp af ubemandede droner, hvis de ikke har tilgang til andre former for hjælp.

Se også: Hvad kan man med selvkørende teknologi?

Sender nøjagtig placering til dronen

De fremtidige Ford-biler skal kunne sende en anmodning om assistance sammen med bilens nøjagtige placering, som så tages imod af en eller flere droner. Efter at være kommet frem til stedet, åbner dronerne motorhjelmen, kobler sig til bilens batteri og giver det et boost, så bilisten kan komme videre.

Denne måde at udnytte droneteknologien kan være særligt positiv for de bilister, der får motorstop i mere øde områder, hvor der ikke kommer så mange andre biler forbi.

Se også: Leasingpriser på elbiler