Google Maps får nyt layout til bilnavigation

Med en kommende opdatering får Google Maps bedre layout til køreturen. Google opdaterer appens layout under bilkørsel, så den passer bedre til formålet.

Google Maps får nyt layout til bilnavigation

Kender du allerede til Android Auto, så vil denne opdatering til Google Maps se ret genkendelig ud. Google er gået i gang med at rulle en opdatering ud til appen, som giver den en bedre og mere overskuelig brugerflade til bilkørsel.

Designet er ikke direkte taget ud af Android Auto, men der er flere genkendelige ting, som er blevet mixet med et typiske Maps-design. Her er et kort gennemgang af nogle af de nye ting.

Læs også: Google Maps viser nu COVID-19-statistik

Større og færre knapper i Google Maps

Under bilnavigation vil man fremover have to knapper nederst på skærmen; en til Google Assistent og en til genveje. Genvejsknappen giver direkte adgang til en slags “hjemmeskærm”, hvor man mødes med nogle store knapper med tydelig tekst. I toppen er to store genveje til opkald og beskeder, og herunder finder man lidt mindre genveje til musik, podcasts og flere andre alt efter hvilke apps er installeret og kompatible.

Trykker man videre ind på opkald, får man vist et overblik med top tre favorit kontakter samt en “ring til en anden”-knap.

Når man er færdig på hjemmeskærmen, så er der nu tre genveje i bunden af skærmen; Google Assistent, genveje (hjemmeskærm) og til navigation.

Læs også: Nu bliver Google Maps mere detaljeret og flottere

Udruldningen af denne opdatering er gået i gang i USA, så inden den rammer lille Danmark kan der gå noget tid. Herunder kan du se lidt af det nye bilnavigations design:

Læs også: Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil