Google Maps viser nu COVID-19-statistik

COVID-19 kan med lynets hast sprede sig i lande, hvor man tænker der er kommet styr på smitten - nu kan Google Maps snart vise statistikker.

Google Maps viser nu COVID-19-statistik

Hver dag ændrer tallene for COVID-19 sig. Det kan se ud som om, et område klarer sig godt, men så er der en smittet person, der smitter flere andre og situationen ændrer sig hurtigt. Der er med andre ord ingen garantier for, at et område, der ser ud til at klare sig fint, bliver ved med det.

Google Maps giver overblik til COVID-19 rundt om i verden

Går man med planer om at rejse, er der derfor godt nyt. Google nemlig har lagt COVID-9-statistik ind i Google Maps. Det sker i form af et lag, der kan aktiveres, så man kan få et bedre overblik over COVID-19-situationen og antal smittede i det område, man skal rejse til.

Statistikken er baseret på et gennemsnit over syv dage. Man kan også få oversigt over, om antallet smittede er på vej op eller ned i det pågældende område. Det gør det også lettere at bestemme sig for, om det overhovedet er en god idé at foretage sin rejse.

For nogle regioner kan du muligvis finde yderligere oplysninger om COVID-19. Hvis du vælger underretningen på startskærmen i Google Maps, finder du lokalt relevante links baseret på din aktuelle kortvisning.

Se også: Smittestop kan stoppe coronavirus

Sådan aktiverer du COVID-19 funktion i Google Maps

Du kan som sagt se COVID-19-relaterede oplysninger som et lag i Google Maps. Sådan her gør du:

  • Åbn Google Maps på din mobilenhed
  • Tryk på Lag Info om COVID-19 øverst

COVID-19-laget viser det gennemsnitlige antal nye smittetilfælde pr. 100.000 personer i løbet af 7 dage. Det angiver også, om antallet af smittetilfælde stiger eller falder. Her er en forklaring af lagets farver:

  • Grå: Ingen smittetilfælde
  • Gul: 1-10 smittetilfælde
  • Orange: 10-20 smittetilfælde
  • Mørkorange: 20-30 smittetilfælde
  • Rød: 30-40 smittetilfælde
  • Mørkerød: Over 40 smitte

Se også: Find bedste priser på Android telefoner

Kommer til både iOS og Android

Funktionen kommer ud globalt og er i gang med at rulle ud til både iOS og Android-enheder. Det er bare at opdatere appen for at kunne holde bedre øje med situationen. I skrivende stund har vi ikke selv modtaget den, men den skulle altså være på vej.

Se også: Nyheder om COVID-19