Hyundai Ioniq 6 og to Tesla’er er årets sikreste biler

Euro NCAP, der udfører crashtest og sikkerhedstest af biler, har udvalgt de sikreste biler i 2022: Hyundai Ioniq 6, to Tesla'er og den lille Ora Funky Cat.

Hyundai Ioniq 6 og to Tesla’er er årets sikreste biler

Man kan roligt sige, at elbilerne dominerer i crash- og sikkerhedstest. Euro NCAP har bedømt og udvalgt en række biler, der er kåret til årets sikreste i 2022. Blandt vinderne var elbilerne Tesla Model S, Tesla Model Y, Hyundai Ioniq 6 og Ora Funky Cat.

Se også: Test af elbiler

De sikreste biler i deres klasse

Euro NCAP har netop offentligjort en liste over de biler, der er bedømt som de sikreste i deres klasse. Det har været et rekordtravlt år for Euro NCAP, der i 2022 testede efter deres strengeste krav om sikkerhed nogensinde.

Det er de biler, der har opnået de højeste samlede resultater baseret på deres resultater inden for beskyttelse af voksne passagerer, beskyttelse af børn i bilen, beskyttelse af bløde trafikanter og bilernes sikkerhedsassistenter og funktioner.

Der blev uddelt “Best in Class”-priser i seks klasser: Stor familiebil, lille familiebil, SUV, stor SUV og premiumbil, hvoraf hele fire er elbiler.

Den kommende Hyundai Ioniq 6 er blevet bedømt til at være den sikreste store familiebil. Denne scorede samlet 5 stjerner med 97 procent for fører og voksne, 87 procent for børn, 66 procent for fodgængere og 90 procent for sikkerhedsfunktioner.

To Tesla’er på sejrsskamlen

Teslas Model Y blev vinderen i SUV-klassen, som Euro NCAP kalder “små tærrengående biler”. Den fik 5 stjerner med 97 procent for fører og voksne, 87 procent for børn, 82 procent for fodgængere og 98 procent for sikkerhedsfunktioner.

Teslas Model S løb med sejren som den sikreste premiumbil. Tesla Model S er også den bedste i klassen i kategorien “Pure Electric”.

Kinesiske bilmærker imponerer i sikkerhed

2022 blev samtidig et år, hvor Euro NCAP fik teste biler fra flere kinesiske mærker end nogensinde før – og med generelt flotte resultater.

Euro NCAP fortæller, at de kinesiske bilmærker nu kan konkurrere på sikkerhed med de veletablerede europæiske mærker. I kategorien små familiebiler er ORA Funky Cat usædvanligt veludstyret og overhaler flere kendte mærker, da den ligger i toppen af sin klasse.

Tidligere i år fik MGs MG4 Electric også 5 ud af 5 stjerner i sikkerhedstest.

Se også: If klar med den bedste elbilforsikring