ORA 300 Pro – nyt elbilmærke har kurs mod Danmark

ORA er et kinesiske elbilmærke, der med stor sandsynlighed snart kan købes i Danmark. Vi et kig på den ret så interessante ORA 300 Pro, også kaldet Funky Cat.

ORA 300 Pro – nyt elbilmærke har kurs mod Danmark

Et nyt elbilmærke har netop åbnet i Sverige, som du med stor sandsynlighed ikke har hørt om før: ORA. Herhjemme forventes ORA at introducere elbilen 300 Pro, som også er kaldet Funky Cat. Læs i artiklen hvorfor netop denne elbil ser interessant ud.

Se også: Test af elbiler

Endnu et kinesiske elbilmærke?

Det strømmer hertil med nye kinesiske elbilmærker: BYD, NIO, Aiways, XPENG, MG og flere er på vej. Selvom der ikke er noget officielt endnu, forventer vi også ORA senere i år eller i starten af 2023 vil åbne i Danmark. ORA kom tidligere i år til Storbritannien og er netop nu også ankommet til Sverige. Bag ORA står Great Wall Motors, der er en privatejet bilproducent og den ottende største i Kina. Sidste år solgte Great Wall Motors 1.281 millioner biler.

ORA Funky Cat?

Modellen fra ORA, der introduceres første i Sverige, hedder 300 Pro. Det er samme model, som vi forventer først kommer til Danmark. Faktisk har denne elbil også det ret sjove navn Funky Cat, men er altså blevet omdømt med introduktionen i Sverige.

ORA 300 Pro er en kompakt fuldelektrisk hatchback, der beskrives som en lille familiebil og en bybil, med et flot design og moderne interiør. ORA 300 Pro kommer med et stort udvalg af standardudstyr, såsom adaptiv fartpilot, 360 kamera, automatisk fjernlys og support for Apple CarPlay og Android Auto.

Læs også: Ny kinesisk elbilproducent på vej

Ydeevne, rækkevidde og opladning

ORA 300 Pro har med et 48 kWh batteri en rækkevidde på op til 310 kilometer (WLTP). Den findes dog også i en variant med et større 63 kWh batteri, kaldet 400 Pro+, med en rækkevidde på op til 420 kilometer.

Den har 11 kW AC-opladning, hvor en fuld opladning tager 5,5 time, men her er også en hurtigere 70 kW DC-opladning, som oplader 10-80 procent på omkring 45 minutter.

Med en enkelt elektrisk motor på forhjulene, der yder 126 kW (171 hp), klarer ORA 300 Pro 0-100 km/t på 8,3 sekunder. Tophastigheden er på 160 km/t.

Se også: Guide til bedste elbilforsikring

Styr på sikkerheden

Man finder et stort udvalg af sikkerhedsudstyr i ORA 300 Pro, der altsammen er standard. Og der er tydeligvis styr på sikkerheden i denne lille kinesiske elbil, der netop har været en tur gennem Euro NCAP crash- og sikkerhedstest, hvor den fik topkarakter med 5 ud af 5 stjerner.

Pris på ORA 300 Pro?

Der er endnu ikke en dansk pris på ORA 300 Pro, men den koster i Sverige 414.900 kroner, hvilket svarer til cirka 280.000 danske kroner.

Se også: Nyheder om elbiler