Lotus Emeya bliver et Porsche Taycan-alternativ

Lotus Emeya er en kommende elektrisk sporty sedan med lang rækkevidde, hurtig opladning og masser af luksus og stor infotainmentskærm.

Lotus Emeya bliver et Porsche Taycan-alternativ

Lotus er på vej med en ny elbil, som kunne blive en interessant konkurrent til Porsche Taycan. Lotus Emeya forventes at have en rækkevidde omkring 650 kilometer, 800 volt-teknologi med lynhurtig opladning, høj ydeevne og ikke mindst et luksuriøst interiør.

Se også: Sammenlign alle elbiler

Lotus har stort fokus på elektriske biler

Der er forandring på vej hos Lotus, den velkendte engelske sportsvognsproducent, der har fået et stort fokus på at skifte de larmende og benzinslugende biler ud med helt elektriske. Den første helt elektriske bil fra producenten, crossover’en Lotus Eletre, er allerede kommet på gaden, og nu er den næste på vej.

Den næste elbil fra Lotus bliver Emeya, der snart løftes sløret for. Her er der tale om en såkaldt “Hyper GT”, som vi nøjes med at kalde en sporty premium sedan.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If

Emeya får lang rækkevidde og hurtig opladning

Hvad kan vi så forvente os af Lotus Emeya? Vi kan forvente en rækkevidde på mere end 650 kilometer, hvis den bruger den samme 112 kWh batteripakke som den knap så aerodynamiske Eletre.

Den forventes at tilbyde 800 volt elektrisk arkitektur, hvor en 10-80 % opladning ved en 350 kW lynoplader kun bør tage omkring 20 minutter.

Vi har allerede set Lotus Emeya blive testet i kraftig camouflage, så sammen med de seneste teaserbilleder fra Lotus har vi en ret god idé om, hvordan Porsche Taycans næste rival kommer til at se ud.

Læs også: Test af Porsche Taycan

Lotus Emeya

I lighed med Eletre SUV får Emeya et slankt forlygtedesign samt en lysbjælke i fuld bredde bagpå. Spionbilleder afslører, at Emeyas forreste kofanger vil have de samme opadgående flipper som Eletre, mens diamantformede ventilationsåbninger vil åbne og lukke for at forbedre henholdsvis køling og aerodynamik. Emeya vil også have en elektronisk udløselig hækspoiler.

Pris og bestilling af Lotus Emeya?

Lotus afholder et event for Emeya den 7. september, hvor alt om den kommende store sedan afsløres. Lotus Emeya forventes at kunne reserveres på dagen og de første eksemplarer leveret midt i 2024.

Prisen på Lotus Emeya forventes at starte omkring 1,2 millioner kroner.

Se også: Kommende elbiler