Mercedes opnår ny imponerende rækkevidde-milepæl

Mercedes-Benz har slået deres egen rekord med EQXX. Mercedes-elbilen slog sin egen rækkevidde-rekord på 1.000 km ganske overbevisende.

Mercedes opnår ny imponerende rækkevidde-milepæl

Mercedes’ flotte EQXX har netop slået sin egen rækkevidde-rekord og har nu passeret de 1.200 kilometer på en opladning.

Læs også: De 10 mest energieffektive elbiler i 2022

Mercedes EQXX kører 1.202 km på en opladning

Tilbage i april drog Mercedes-Benz EQXX-elbilen ud på sin første tur i den virkelig verden, hvor dens reelle rækkevidde skulle testes. Her imponerende bilen ved at køre 1.008 kilometer på en tur fra Tyskland til Sydfrankrig. Det mest imponerende var, at den kom frem med mere strøm på batteriet.

Mercedes mente derfor, at det kunne gøres endnu bedre. EQXX blev derfor sendt afsted på endnu en tur, hvorefter den kunne fremvise et endnu mere imponerende resultat.

Denne gang kørte EQXX fra Stuttgart i Tyskland til Silverstone i England, hvilket er en tur på 1.202 kilometer.

EQXX har en imponerende luftmodstandskoefficient på 0,17, et stort (men let) 100 kWh-batteri . EQXX har et gennemsnitsforbrug på kun 8,3 kWh pr. 100 km.

En prototype-elbil

Er du typen der let får rækkeviddeangst, virker dette som den oplagte elbil for dig. Dog er det ikke muligt at købe den, for EQXX er blot en prototype. Men hvad kan vi så egentlig bruge disse imponerende tal til? Hos Mercedes er det meningen, at de skal lære en masse om elbiler og ny teknologi til dem af denne prototype. Med tiden er det viden og dele, som vi vil se blive brugt i fremtidens masseproducerede elbiler.

Den imponerende Mercedes EQXX er derfor ikke kun en elbil, men en del af et større innovationsprogram hos producenten. VISION EQXX indgår som en del af et større program fra Mercedes-Benz, hvor formålet er at accelerere udviklingen af intelligente og energioptimerende teknologier til køretøjer. Den nye banebrydende drivlinje, letvægtsteknologien, brugen af genanvendelige materialer samt avanceret software viser EQXX blot retningen for fremtidens grønne, intelligente og højeffektive elbiler fra Mercedes-Benz.

Se også: Nyheder om elbiler