NIO åbner batteriskiftestation nummer 900

NIO fejrer nu åbningen af batteriskiftestation nummer 900. I 2022 skal der åbnes yderligere 400 stationer til udskiftning batterier i elbiler.

NIO åbner batteriskiftestation nummer 900

I NIOs elbiler er muligheden for hurtigt batteriskifte og stationer til formålet en vigtig funktion. Men det er kun et smart funktion, hvis der er nok batteriskiftestationer. Derfor har det stor prioritet hos NIO at få åbnet disse stationer, hvor der nu kan fejres åbnes af nummer 900.

Læs også: NIO og IKEA i samarbejde om batteriskiftestationer

Mange flere batteriskiftestationer er planlagt

NIO kan nemlig fejre åbningen af batteriskiftestation nummer 900 samt udskiftningen af hele 8 millioner batterier. Inden udgangen af 2022 skal de 900 stationer blive til 1.300. De 8 millioner udskiftninger af batterier svarer til, at hver station udskiftede næsten 9.000 styk.

Planen er at installere over 4.000 stationer inden udgangen af 2025, herunder cirka 1.000 uden for Kina. Den første station i Europa er blevet officielt lanceret i Norge i januar, kort efter introduktion af NIOs elektriske SUV ES8.

Tre batterier at vælge imellem

Ejere af en NIO-elbil vil med tiden kunne vælge mellem tre størrelser af batterier, hvor det største batteri på 150 kWh kommer senere hen. Lige nu er der derfor valget mellem 75 og 100 kWh, som kan vælges efter behov – og ikke mindst budget. Bilen købes uden batteri, som lejes af NIO. Med lejen kommer mulighed for batteriudskiftninge.

Batteriskiftestationen skal forståes som et alternativ til lynopladning, og understøttes af alle NIOs elbiler. Faktisk er dette en åben standard, som alle andre producenter må benytte.

Anden generation af Power Swap-station 2.0, der blev introduceret i april 2021, har plads til 14 batterier samt en tom et afladet batteri. Ifølge NIO er de i stand til at gennemføre op til 312 batteriskift om dagen, hvilket vil sige 4,6 minutter per batteriskifte.

Læs også: Verdens største producent af elbilbatterier satser på batteriskifte

NIO ES8
NIO ES8 i batteriskiftestation.

Kommer til Danmark i 2022

NIO, og deres batteriskiftestationer, kommer til Danmark i år. Ligesom med konkurrenten XPENG kan vi forvente et showroom i en dansk storby, sandsynligvis i København. NIO forventes i første omgang at bringe SUV’en ES8 og sedanen ET7 til Danmark – og muligvis også den nye flotte ET5, som vil passe perfekt her i Norden.

Se også: Nyheder om elbiler