XPENG og deres elbiler er kommet til Danmark

Den kinesiske teknologi- og elbilvirksomhed XPENG er kommet til Danmark. Med et nyt showroom i København vises deres P5 og P7 frem.

Den kinesiske elbilproducent XPENG har officielt kommet til Danmark, og har dermed også startet et indtog i Europa. Med sig til Danmark har XPENG taget P5 og P7 samt den imponerende flyvende bil X2.

P5 bliver den første elbil fra XPENG på danske veje

XPENG har åbnet et showroom centralt i København, Xpeng Experience Store, som er placeret centralt i hovedstaden, lige over for hovedindgangen til Tivoli. Her kan man opleve to af deres elbiler samt deres flyvende bil X2. Den første bil fra XPENG der ruller ud på de danske veje bliver familiebilen og sedanen P5.

XPENG P5 er en elbil til familien, hvor der er fokus på komfort og teknologi. Den er på størrelse med en Tesla Model 3, men her er bedre plads på bagsæderne.

Den har 208 hestekræfter, som med en enkelt motor og forhjulstræk giver en acceleration på 0-100 km/t på 7,5 sekunder. I den sidder et batteri på 66 kWh, som giver en rækkevidde på op til teoretiske 465 kilometer. Opladning sker med op til 70 kW.

Bilen har til gengæld alt som standard, bl.a. panoramaglastag, den fulde sikkerhedspakke og avancerede køreassistenter.

XPENG P5 har 5 års garanti og 8 år/160.000 km på batteriet og drivlinje. Der er også inkluderet 5 års vejhjælp, når man køber en P5.

Læs også: Første indtryk af XPENG P5

Fokus på oplevelsen i bilen 

XPENG ser sig selv mere som en teknologivirksomhed end en bilproducent, og derfor er der stort fokus på netop teknologi i deres elbiler. Softwaren er udviklet i Silicon Valley og hardwaren er også amerikansk. I P5 er det en ny Qualcomm Snapdragon-chip, der driver systemet.

Infotainmentsystemet i både P5 og P7 er hurtigt, brugervenligt og minder om det Tesla laver. Bilerne er også udstyret med kameraer og sensorer, der giver dem avanceret køreassistenter, sikkerhedssystemer og funktioner som automatisk parkering.

Det bliver altså først P5 vi ser her i Danmark. Den kan bestilles allerede nu og bliver leveret til efteråret.

Læs også: Første kig på XPENG P7

XPENG P7 ankommer senere

Senere kommer den noget flottere P7. Det er XPENGs plan at kunne lancere en ny elektrisk bil hvert år. XPENG har endnu ikke danske priser på deres elbiler, men forventer at melde flere informationer ud snart.

MG kom til Danmark for to år siden, dernæst fulgte Aiways og Maxus. Og inden længe forventes XPENG at få konkurrence fra endnu en kinesisk bilproducent, der kommer i Danmark i år. Bilmærket NIO åbnede sidste år i Norge og det er kun et spørgsmål om tiden, inden vi også ser et showroom fra NIO i Danmark – sandsynligvis også centralt i København.

Se også: Nyheder om elektriske biler