Nissan på vej med 19 nye elbiler

Nissan vil lancere hele 19 nye elbiler inden 2030, og alle nye elbiler fra Nissan i Europa vil fra nu af være helt elektriske.

Nissan på vej med 19 nye elbiler

Hos bilmærket Nissan skrues der nu gevaldigt op for de elektriske amitioner, specielt i Europa. Fra nu af vil Nissan nemlig kun lancere fuldelektriske biler.

Se også: Guide til den bedste elbilforsikring

Alle nye Nissan i Europa vil være elektriske

Nissan er overbeviste om, at elbiler er den ultimate vej frem for personbiler og mobilitet generelt. Som en del af deres “Ambition 2030” har de nu taget et stort skridt frem.

Alle nye elbiler fra Nissan, lanceret i Europa, vil fra nu af være 100 procent elektriske. Der vil altså udelukkende blive lanceret elbiler fra Nissan i Europa fremover.

“Elbiler er den ultimative mobilitetsløsning. Mere end en million kunder har allerede været med på vores rejse og oplevet glæden ved en Nissan elbil, og nu er der ingen vej tilbage,” siger Makoto Uchida, der er Præsident og administrerende direktør for Nissan.

Elektrificeringen af det europæiske bilmarked sker i et hastigt tempo og Nissan vil have en bid af kagen. Fra 2018-2022 steg salget af elektriske og elektrificerede køretøjer fra 5 % af det samlede marked til 44 %, og salget af fuldelektriske køretøjer fra 1 % til 12 %. I dag udgør elbiler 16 % af Nissans samlede salg i Europa.

Se også: Alle elbiler fra Nissan

Mange nye elbiler på vej fra Nissan

Godt nok var Nissan en af de første producenter, der i 2011 lancerede Leaf på det europæiske marked, men har i dag kun to personbiler og to varebiler i sortimentet. Skal Nissan lykkes som ren elbilproducent i Europa, skal der fart på udviklingen.

Og det ser der altså også ud til at være. Nissan fortæller nemlig, at de globalt har hele 27 elektriske biler på vej. 8 af disse biler er hybrider, mens resten er rene elbiler.

De næste elbiler fra Nissan bliver en afløser for den lille Micra og den anden elbilmodel kender vi ikke mere til endnu. Vi ved dog, at den vil blive produceret i Storbritannien.

Nissans nye “Concept 20-23” elektriske sporty hatchback.

Introducerer elbil med solid-state-batteri i 2028

Nissan har også gang i batteriudvikling, ser det ud til. Nissan fortæller, at de vil introducere koboltfri batterier for at nedbringe prisen på elbilbatterier med hele 65 % inden 2028.

I 2028 vil Nissan endvidere lancere deres første elbil med eget solid-state-batteri. Solid-state-batterier regnes for, at være fremtidens ultimate elbilbatteri, og flere producenter arbejder på denne teknologi, heriblandt Toyota.

Se også: Guide til hjemmeopladning af elbil