Norlys opsætter normal- og lynladere ved Plantorama

Norlys skal opsætte normal- og lynladere med mere end 150 ladepunkter til elbiler ved Plantorama havecentre landet over.

Norlys opsætter normal- og lynladere ved Plantorama

I løbet af 2024 bliver det muligt at oplade elbilen, mens man er på jagt efter planter, blomster, dyretilbehør og levende dyr i Plantorama. De kommende ladestik bliver en kombination af normal- og lynladere.

Se også: Se bedømmelse, test og sikkerhed for nyeste elbiler

Oplad elbilen ved alle Plantorama havecentre

Der er godt nyt til dig med elbil, som samtidig har grønne fingre. Der bliver nemlig opsat 158 ladepunkter ved Plantoramas 14 eksisterende havecentre, og ved to kommende i Kolding og Silkeborg.

– Bæredygtighed og botanik går hånd i hånd hos Plantorama. Vi vil ikke bare inspirere planteglade danskere, men også fungere som et udstillingsvindue for den grønne omstilling. Vi har allerede solceller på tagene, energieffektivt LED-belysning og genbruger regnvand til vanding, og nu føjer vi så ladestandere fra Norlys til i vores bestræbelser på at skabe mere bæredygtige oplevelsescentre,” siger Peter Vang Christensen, der er ejer af Plantorama.

Se også: Disse familie-elbiler er bedst i test

Normal- og lynladere

De 158 ladepunkter, som Norlys stiller op, bliver en blanding af almindelige ladepunkter og lynladere, som vi forventer er på henholdsvis 22 og 240 kW. På den måde kan de besøgende elbilister hos Plantorama vælge en ladestander der passer til deres behov og den tid de skal bruge i havecentret.

– I Norlys arbejder vi for at skabe et landsdækkende ladenetværk, så skiftet til elbil bliver så let som muligt for de danske bilister. Med Plantoramas mere bynære placeringer ved indfaldsvejene til de større byer udbygger vi nettet, så der ikke kun er mulighed for at lade langs de store veje. Det er med til at gøre en forskel både lokalt og på tværs af landet, siger Ellen Trolle, direktør for Norlys’ ladeforretning.

Prisen for opladning er lige nu 3,95 kroner per kWh. Priser er dog dynamiske og ændres konstant. Man kan altid se de aktuelle priser i appen Norlys Opladning.

Se også: Elbiler, der er bedst til prisen

Alle 158 ladepunkter klar i 2024

Norlys oplyser, at arbejdet med at opstille ladestanderne begynder, så snart den nødvendige elforsyning er til rådighed. Forventningen er, at alle ladepunkter er klar til brug inden udgangen af 2024.

Vi anbefaler:
Alle elbiler vi venter på markedet i 2023, 2024 og 2025
Sammenlign priser på elbiler
Guide til valg af ladeboks og udbyder