Se elbiler fordelt på Mærke, Type & Klasse

Elbiler Bedst i Test

Elbiler Bedst i Test udmærker sig ved at holde højeste kvalitet på afgørende kvalitetsparametre og høj sikkerhed til en meget god pris.
Vi tjekker løbende priserne, tester kvaliteterne og sikkerheden ved alle elbiler på det danske marked – Elbiler Bedst i Test er elbiler bedst til prisen.
Læs mere om vores rangering af Elbiler Bedst i Test.

Bedst i Test er også bedst til prisen

Oversigten viser elbilernes samlede kvalitetsbedømmelse, sikkerheds score, laveste salgspris og elbilernes kvalitet/pris-ratio.
Elbilen med den højeste ratio i hver sin Klasse og Type er elbilen der er Bedst i Test – Du får høj kvalitet og høj sikkerhed til en meget god pris – Elbiler Bedst i Test er også elbiler bedst til prisen – Se vores Elbiler Bedst i Test.

Familiebiler Bedst i Test

De bedste elbiler til familien er Kia EV6 Long Range RWD, XPeng G9 RWD Standard Range og BMW i7 xDrive50. De bedste Familiebiler udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, meget høj sikkerhed – Euro NCAP Crashtest; 4/5 Stjerner eller højere – og relativt gode priser.

Se rangering af alle familiebiler

Bybil Bedst i Test (Bybil-klassen)

De bedste bybil og mikrobiler er Citroën ë-c3 ë-c3, Mini Cooper E og Renault Megane E-Tech Electric 40 kWh. De bedste bybiler udmærker sig ved at have; gode kvalitetsbedømmelser, god sikkerhed og relativt lave priser.

Se rangering af alle Bybiler

Bedst i Test (Alle elbiler i mellemklassen)

De bedste elbiler i mellemklassen er Kia EV6 Long Range RWD, XPeng G9 RWD Standard Range og Hyundai Ioniq 5 Standard Range. De bedste mellemklasse-biler udmærker sig ved at have; Gode kvalitetsbedømmelser, god sikkerhed og relativt gode priser.

Se rangering af alle biler i mellemklassen

Bedst i Test (Alle elbiler i Stor mellemklasse)

De bedste elbiler i Stor-mellemklasse er Kia EV9 RWD, NIO EL7 75 kWh og Tesla Model S Model S. De bedste elbiler i den store mellemklasse udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, høj sikkerhed og relativt gode priser.

Se rangering af alle stor mellemklasse

Hatchback Bedst i Test

De bedste Hatchbacks er Citroën ë-c3 ë-c3, Mini Cooper E og Renault Megane E-Tech Electric 40 kWh. De bedste Hatchbacks udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, god sikkerhed og relativt lave priser.

Se rangering af alle hatchback

Sedan Bedst i Test

De bedste Sedans er Porsche Taycan Taycan, BMW i7 xDrive50 og Mercedes EQS 450+. De bedste Sedans udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, høj sikkerhed og relativt gode priser.

Se rangering af alle sedaner

Stationcar Bedst i Test

De bedste Stationcars er; Porsche Taycan Cross Turismo 4, Porsche Taycan Sport Turismo Taycan Sport Turismo og BMW i5 Touring eDrive40. De bedste Stationcars udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, høj sikkerhed og relativt gode priser.

Se rangering af alle Stationcars

Crossover Bedst i Test

De bedste Crossovers er . De bedste Crossovers udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, god sikkerhed og relativt gode priser.

Se rangering af alle crossovers

SUV Bedst i Test

De bedste SUV elbiler er; Kia EV6 Long Range RWD, XPeng G9 RWD Standard Range og Hyundai Ioniq 5 Standard Range. De bedste SUVer udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, høj sikkerhed og relativt gode priser.

Se rangering af alle SUV's

Minibus Bedst i Test

De bedste Minibusser er; Volkswagen ID. Buzz ID. Buzz, Toyota Proace Verso Electric Long 75 kWh og Maxus e-Deliver 9 e-Deliver 9. De bedste Minibusser udmærker sig ved at have; Høje kvalitetsbedømmelser, god sikkerhed og relativt gode priser.

´

Se rangering af alle minibusser

Elbiler Bedst i Test er sidst opdateret 27. maj 2024. Det er blandt de listede elbiler at får du mest kvalitet for pengene.

Sådan identificeres Elbiler Bedst i Test

I vores kåring af Elbiler Bedst i Test, benytter vi os af tre forskellige parametre;

  • Elbilens kvaliteter.
  • Elbilens sikkerhed.
  • Elbilens pris.

Elbiler Bedst i Test er elbiler hvor alle tre parametre er til fordel for kunden – Høj kvalitet og høj sikkerhed til den lavest mulige pris. Elbiler Bedst i Test er således også Elbiler bedst til prisen.

Elbiler Bedst i Test er elbiler som scorer højt på kvalitet og sikkerhed,
og hvor prisen er relativt lav – Elbiler Bedst i Test
giver rigtig meget kvalitet for pengene
Nicolas Fredriksen, Ansvarshavende Redaktør på Mobilsiden.dk.

I det følgende kan du læse hvordan vi tilgår de tre parametre; Kvalitetsbedømmelse, bedømmelse af elbilernes sikkerhed og elbilernes priser.

Kvalitetsbedømmelse

Vores motorjournalister, Daniel Søgaard Hald og Lasse Olsen, har lang erfaring med at teste og bedømme elbilernes kvaliteter. Det er i hovedsag deres kvalitetsbedømmelser der ligger til grund for vores Elbiler Bedst i Test.
Elbilerne testes og bedømmes på ti kvalitetsparametre; Køreoplevelse & ydelse, Infotainmentsystem, Design & byggekvalitet, Komfort, Bæredygtighed, Udstyrsniveau, Rækkevidde, Sikkerhed, Selvkørende egenskaber og Garantier & service.
Hvert kvalitetsparameter tildeles en score på #/10, hvor 1/10 er dårligst og 10/10 er bedst. Summen af de ti parametre udtrykker en samlet kvalitets score på ##/100, hvor 100/100 er bedst.
I de tilfælde hvor Daniel og Lasse ikke har haft mulighed for at teste den enkelte elbil, hviler kvalitetsbedømmelsen på en gennemsnitlig Meta testscore fra uvildige testmiljøer i Tyskland, England og Norge.

Crashtest resultater afgør elbilernes sikkerhed

Euro NCAP er et uvildigt testmiljø, som løbende udfører crashtest af elbiler på det europæiske marked. I vores bedømmelse af elbilernes sikkerhed, støtter vi os fuldt ud til Euro NCAPs kollisions- og sikkerhedstest.
Euro NCAP tildeler elbilerne stjerner alt efter hvor godt elbilen performer i diverse kollisionstest. 0/5 Stjerner er dårligst, mens 5/5 Stjerner er bedst.
0/5 Stjerner i Euro NCAP Crashtest giver karakteren 0/10 i vores bedømmelse af elbilens sikkerhed, 1/5 Stjerner giver karakteren 2/10, 2/5 Stjerner giver 4/10, 3/5 Stjerner giver 6/10, 4/5 Stjerner giver 8/10, mens 5/5 Stjerner giver karakteren 10/10 i vores bedømmelse af elbilens sikkerhed.
I de tilfælde Euro NCAP ikke har gennemført crashtest af den pågældende elbil, støtter vi os til elbilproducenternes egne crashtest, som vi også anser som grundige og retvisende for elbilens sikkerhed. Elbilproducenterne står trods alt til ansvar for sikkerheden i deres elbiler og den juridiske hammer kan ramme hårdt hvis deres crashtest resultater viser sig at være manipulerede eller mangelfulde. Læg hertil de potentielt meget store skader urigtige crashtest kan få for elbilproducentens renomme.

Familiebiler Bedst i Test har meget høj sikkerhed

Elbiler som vi kategoriserer som familiebiler, har det til fælles, at de alle scorer meget højt på generel sikkerhed og i crashtest. Dvs. minimum 4/5 Stjerner i Euro NCAP eller i en anden tilsvarende crashtest. Familiebiler Bedst i Test er således altid elbiler af høj kvalitet, meget høj sikkerhed og som har en god pris.
I tillæg en høj crashtest score skal elbiler vi kategoriserer som familiebiler Bedst i Test også tilbyde eksplicit høj sikkerhed for børn. Euro NCAP udarbejder en egen score for børns sikkerhed i elbiler og det er denne sikkerheds-score vi benytter når vi identificerer familiebiler Bedst i Test.

Elbilernes priser

Elbilernes salgspriser bliver løbende opdateret. Sidste prisopdatering var [Dato]. Det er elbilernes salgspriser der indgår i vores udregning af Elbiler Bedst i Test.
Efter vores overbevisning giver det rigtig god mening også at medtage elbilens pris som et eget kvalitetsparameter. Vi mener det er helt essentielt at elbilens kvaliteter matches mod prisen. Derved svarer vi på et helt grundlæggende spørgsmål – Hvor meget kvalitet og sikkerhed får man til prisen.
Elbiler Bedst i Test er bedst til prisen i hver sin Type og Klasse.

Bedst i Test er baseret på elbilernes Kvalitet/Pris Ratio

Elbilens samlede bedømmelse af kvaliteter og sikkerhed, divideres med elbilens pris (samlet kvalitets score inkl. sikkerheds score/pris). Udregningen giver elbilens kvalitet/pris-ratio som udtrykker hvor meget kvalitet og sikkerhed man får for pengene. Jo højere kvalitet/pris-ratio, des mere kvalitet og sikkerhed får man til prisen. Elbilerne med højeste ratio er Bedst i Test og bedst til prisen.

”Hvor meget kvalitet & sikkerhed får du for pengene?
Elbilerne med de højeste kvalitet/pris-ratios er Bedst i Test”,
Nicolas Fredriksen, Ansvarshavende Redaktør på Mobilsiden.dk.

Elbilernes kvalitet/pris-ratio er direkte sammenlignelige. Sammenligner man flere elbiler op mod hinanden er elbilen med den højeste kvalitet/pris-ratio, elbilen der giver mest kvalitet og sikkerhed for pengene.

Da vi udregner kvalitet/pris-ratio for alle elbiler på det danske marked, gør vi det meget enkelt at sammenligne og rangere elbilerne. Elbilen med den højeste ratio i sin type og klasse er ganske enkelt Bedst i Test og dermed også elbilen der giver mest kvalitet og sikkerhed til prisen.

Tre Elbiler Bedst i Test for hver Klasse & for hver Type

Vi angiver tre elbiler der er Bedst i Test for hver af Klasserne; Bybil, Mellemklasse, Stor Mellemklasse og Premium-klassen.
Vi angiver hertil tre elbiler der er Bedst i Test for hver af Typerne; Hatchback, Sedan, Stationcar, SUV, MPV, Crossover, Minibus og Familiebil.
At vi deler Bedst i Test op i Klasse og Type giver absolut god mening. Det giver nemlig ikke mening at sammenligne kvaliteter og priser på tværs af Typer for eksempel, at sammenligne en Hatchback med en Minibus, og det giver ej heller ikke mening at sammenligne elbiler på tværs af Klasser. Som for eksempel at sammenligne elbiler i Bybil-klassen med elbiler i Premium-klassen.
Af oversigten ovenfor finder du de bedste elbiler i hver sin Klasse og Type. I tillæg kan du aflæse hvordan alle øvrige elbiler er rangeret ud fra kvalitet, sikkerhed, pris og kvalitet/pris-ratio – Jo højere elbilen er rangeret, des mere kvalitet og sikkerhed får du til prisen.

Venlig hilsen

Nicolas Fredriksen
Ansvarshavende redaktør på Mobilsiden.dk