Opel Mokka Electric får længere rækkevidde og bedre ydeevne

Den fuldelektriske Opel Mokka får nyt navn samt længere rækkevidde, bedre effektivitet og flere hestekræfter. Læs om den nye Opel Mokka Electric.

Opel Mokka Electric får længere rækkevidde og bedre ydeevne

Det er Opels overordnede mål, at alle deres bilmodeller skal kunne fås i en elektrificeret udgave fra 2024 og kun skal sælge elbiler i Europa fra 2028. Den mindre eletriske Opel Mokka-e omdøbes nu til Mokka Electric og får fornuftige opgraderinger.

Se også: Test af elbiler

Opels rene elbiler omdøbes  til Electric

Det er ikke altid let at finde ud af hvilke bilermodeller, der er producenternes elbiler. Opel har indtil nu brugt tilføjelsen “-e” i deres elektriske biler, men det laves nu om.

Opel vil nemlig forsøge at gøre dem en anelse mere genkendelige, hvor man fremover vil kunne kende ebilerne på efternavnet “Electric”. Opel afslørede i starten af december en ny elektrisk Astra, der kommer som både hatchback og stationcar, og nu følger den næste bil med samme navngivning, nemlig Mokka Electric.

Mon ikke vi inden længe også kan sige goddag til en Grandland Electric? Det tror vi.

Opel Mokka Electric
Opel Mokka Electric

Større batteri og bedre ydelse

Det var ikke ligefrem en lang rækkevidde, at Mokka-e imponerede med – det er dog heldigvis en af de ting, der bliver forbedret i den nye version.

50 kWh batteriet opgraderes med et lidt større 54 kWh batteri, som i kombination med en ny og mere energieffektiv drivlinje giver den kompakte SUV længere rækkevidde. Fra tidligere at køre 324 kilometer på en opladning, kører den nye Mokka Electric 406 kilometer (WLTP). Det ligner også, at den nye Mokka Electric har fået mere aerodynamiske fælge, hvilket også gavner rækkevidden.

Opladning er det samme i den nye model. Det betyder, at den har trefaset 11 kW opladning hjemme eller ved offentlig lader. Via CCS-stik kan den lade med op til 100 kW. Det betyder, at den på 30 minutter kan lade op til 80 procent. Bilen kommer standard med en varmepumpe til forvarmning, der kan styres via myopel appen.

Derudover får den lille SUV også 20 hestekræfter mere og nu har 156 hestekræfter samt et moment på 260 Nm.

Hvornår kommer Opel Mokka Electric og hvad koster den?

Opel oplyser desværre ikke, hvornår den opdaterede Mokka Electric kommer på markedet. Vi har spurgt producenten og afventer svar.

Mokka-e koster fra 320.990 kroner, og vi forventer at Mokka Electric får den samme pris.

Se også: Nyeste nyt om elektriske biler