Over 31.000 reservationer på Fisker Ocean

Henrik Fisker kunne byde på mange Fisker Ocean reservationer, et lovende regnskab og “verdensledende bilgaranti” på kvartalsmøde.

Over 31.000 reservationer på Fisker Ocean

Onsdag kunne Fisker Inc. fremvise pressen og investorerne for antallet af reservationer på Fisker Ocean. Det skete ved en online session omkring regnskabet for fjerde kvartal 2021. Derudover blev der åbnet for reservationer af en ny Fisker PEAR, som vi ikke ved ret meget om på nuværende tidspunkt. 

Se også: Seneste nyt om elbiler

Over 11 milliarder kroner i indtægter

Med over 31.000 reservationer på Fisker Ocean estimerer Fisker Inc., at indtægterne vil ramme omkring 1.7 milliarder dollars – altså omkring 11 milliarder kroner. Dette anslås eftersom omkring 80% af dem, der har reserveret en Fisker Ocean vil have en af de to dyreste udgaver – Extreme eller Ultra. Fisker Inc. har altså regnet sig frem til, at gennemsnitligt vil hver bestilling være på omkring 56.000 dollars.

Henrik Fisker forventer dog, at det bliver til mange flere reservationer i den nærmeste fremtid.

“Min forventning er, at vi vil være i stand til at fastholde ordrerne, hvilket betyder, at vi vil være totalt udsolgt til næste år. Når jeg ser den hastighed, vi har nu med 31.000 (reservationer), ser jeg ikke noget problem i at nå langt over vores mål på 50.000 reservationer i år. Faktisk er det sandsynligvis meget højere, så omregningen til 50.0000 faste ordrer burde ikke være så vanskelig. Det er jeg helt overbevist om.”

Læs også: Hver femte bil solgt i Europa i 2021 var en elbil

Arbejder med D2C modellen

Fisker Ocean benytter sig af D2C-modellen (Direct to consumer). Det gør det muligt for dem at skaffe oplysningerne fra interesserede køber omkring, hvilken pakkeløsning de foretrækker. 

Inden længe vil kunderne såmænd også kunne konfigurere deres kommende Fisker Ocean. Henrik Fisker annoncerede, at det til sommer vil være muligt at konfigurere bilen ned til mindste detalje. Dermed bliver reservationer til konkrete bestillinger. 

Se også: Banebrydende elektrisk superbil på vej fra Henrik Fisker

Ny PEAR på vej

Der ikke kom nogle tal frem på antallet af bestillinger af Fisker PEAR, hvilket var at forvente, eftersom der kun lige er åbnet op for bestillingen. Henrik Fisker kom dog med en ret interessant beskrivelse af, hvad vi kan forvente af Fisker PEAR.

“PEAR ligner slet ikke Ocean. Faktisk ligner den ikke noget andet køretøj i verden, og jeg tøver endda med at kalde den en bil. Jeg kalder det en “mobilitetsanordning”. Og grunden er, at dette køretøj er så anderledes i sit udseende og i sin funktion, at nogle af funktionerne og nogle af de måder, man kan opbevare ting på i dette køretøj, aldrig er set før. Det er ikke noget, som vi ønsker at give væk til konkurrenterne i den nærmeste fremtid.”

Se også: PEAR er en ny billig kompakt by-elbil fra Fisker

“Verdensførende bilgaranti”

Er Fiskers egne ord, når han beskriver garantien på deres kommende køretøjer. Fisker Ocean køberne vil kunne se frem til en seks års/100.000 km garanti på the powertrain (de fremdrivende komponenter i bilen) og en 10 års/160.000 km garanti på batteriet. 

“Det viser virkelig vores tillid til byggekvaliteten, den teknologiske kvalitet og den generelle holdbarhed, som vi forventer af køretøjet.”

Produktionen af Fisker Ocean er sat til at starte november i år. Fisker PEAR forventes først at være til salg i 2024.

Se også: Fisker elbiler – Seneste nyt, billeder & videoer