Ny Porsche Taycan skal udfordre Tesla Model S

En kommende Porsche Taycan med tre elektriske motorer og 1.000 hestekræfter skal fare i kødet på Tesla Model S Plaid og Lucid Air.

Ny Porsche Taycan skal udfordre Tesla Model S

Porsche kan ikke længere leve med, at de amerikanske elbilproducenter Tesla og Lucid har hurtigere elbiler. Porsches våben bliver en stærkere Taycan med 1.000 elektriske hestekræfter.

Læs også: Test af Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche på vej med hurtigere Taycan

Taycan’en er en ekstremt velkørende elbil, men på trods af bilmærkets årelange erfaring med at bygge hurtige biler, har Porsche ikke noget der kan matche amerikanske Tesla og Lucid – i hvert fald ikke når det handler om rå acceleration på en lige vej.

Teslas Model S Plaid accelererer fra 0-100 km/t på 2,1 sekunder og Lucids Air Sapphire gør det på 2 sekunder lige ud. Til sammenligning klarer den hurtigste eldrevne Porsche det på “sølle” 2,8 sekunder.

Model S Plaid og Air Sapphire kan dog også prale med mere end 1.000 hestekræfter og tre elektriske motorer, hvor Taycan Turbo S 761 hestekræfter og to elektriske motorer. Det er dog ikke Porsches plan, at Tesla og Lucid skal forblive hurtigere.

Til at udfordre de to amerikanske elbiler arbejde Porsche på en ny Taycan, der kan matche de to, siger rygter og nye spionbilleder. Den kommende Taycan vil have 1.000 hestekræfter og tre elektriske motorer, og dermed matche konkurrenterne.

 Porsche Is Readying A 1,000 HP Taycan To Rival Tesla And Lucid
Spionbillede af den kommende Taycan.

Der skal mere til end flere hestekræfter

Skal Porsche med en ny og hurtigere Taycan have en chance mod Tesla Model S Plaid og Lucid Air Sapphire, skal der dog kigges nærmere på også at forbedre rækkevidden.

En Taycan Turbo S kører op til 416 kilometer (WLTP) på en opladning, mens Tesla’en kører op til 600 kilometer. Med et enormt 118 kWh batteri forventes Lucid Air Sapphire at have en rækkevidde på omkring 750 kilometer. Lucid Air Dream Edition Range er lige så hurtig som Taycan Turbo S, men kører op til 900 kilometer på en opladning.

Se også: Test af elektriske biler