Porsche Macan EV test: Imponerer med lang rækkevidde

Den kommende elektriske Porsche Macan EV imponerer i test af dens rækkevidde, hvor den på motorvej kørte over 500 kilometer.

Porsche Macan EV test: Imponerer med lang rækkevidde

Porsches nye elektriske familie-SUV gjorde det imponerende godt i test af dens rækkevidde, hvor den kørte mere end 500 kilometer ved mere end 100 km/t.

Se også: Priser, tilbud, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Porsche Macan EV kørte 525 km på motorvej

Porsche er ikke helt klar til at løfte hele sløret for deres næste elbil, den elektriske Macan EV, endnu, men har ladet enkelte motorjournalister køre bilen. Senest har den været i hænderne på Edmonds, der er kendte for deres grundige rækkevidde-test af elbiler.

Her fik de stillet to styk Porsche Macan EV til rådighed, som skulle ud på en test af dens rækkevidde. Resultatet var ganske flot af den store SUV.

Porsche Macan EV er udstyret med et 95 kWh batteri samt firehjulstræk med helt op til 612 hestekræfter. For en SUV er den overraskende aerodynamisk med en luftmodstandskoefficient på 0,25 cd. Du kan blive klogere på Porsche Macan EV her.

Normalt kører Edmonds i deres test af rækkevidde blandet kørsel, men denne test var anderledes. Macan EV kom nemlig ud på ren motorvejskørsel, hvilket ikke er elbilernes foretrukne disciplin.

Se også: Specifikationer, billeder og nyt om Porsche Macan EV

Macan EV endte dog med et flot resultat i denne test. Testen gik ud på at holde en fart på 110 km/t til bilen næsten løb tør for strøm. Gennemsnitsfarten endte på lidt over 100 km/t, hvor Porsche Macan EV havde tilbagelagt 525 kilometer.

Porsche har endnu ikke navngivet modellerne i serien, men basismodellen kørte de 525 kilometer. Topmodellen (Macan EV Turbo S?) kørte 500 kilometer på større hjul og ikke også med flere hestekræfter.

Se videoen herunder, hvor rækkevidden af Porsche Macan EV bliver testet:

Pris og lancering af Porsche Macan EV

Den første helt elektriske Porsche Macan er lige på trapperne. Porsche har endnu ikke meldt en lanceringsdato ud, men den kan komme når som helst. Porsche Macan EV forventes at få en pris fra cirka 800.000 kroner.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Vi anbefaler:
Kommende elbiler i Danmark i 2024
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil