Renault 5 får Danmarkspremiere på eCarExpo 2024

Den lille elektriske bybil Renault 5 får dansk premiere på elbilmessen eCarExpo, der afholdes den 25. oktober, hvor også forsalget skydes i gang.

Renault 5 får Danmarkspremiere på eCarExpo 2024

Nordens største elbilmesse åbner dørene i slutningen af oktober, hvor der endnu en gang bydes på mindst én dansk premiere. Denne gang er det den lille elektriske Renault 5, der vises frem i Danmark for første gang.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Dansk premiere på Renault 5

Renault løftede sløret for den lovende lille bybil og hatchback på ren el tilbage i februar i år. Renault 5 frister med et moderne retrodesign, fine specifikationer, infotainmentsystem med Google ombord, et fokus på bæredygtighed og ikke mindst en skarp pris.

Et par dage efter bilens debut på biludstillingen i Genève var der allerede forudbestilt 50.000 eksemplarer.

Nu er der spændende nyt om bybilen, som der herhjemme er store forventninger til. Renault er nemlig klar til Danmarkspremiere på den nye 5’er på elbilmessen eCarExpo i år.

“Da den første Renault 5 kom, gjorde den små bybiler cool, praktiske og sjove for første gang. Jeg er helt sikker på, at den elektriske version vil gentage historien”, siger Søren Hyltoft, der er markedschef for Renault i Danmark.

Den elektriske hatchback har en rækkevidde på op til 400 km, opladning fra 10-80% på cirka 30 minutter, når 0-100 km/t på ned til 8 sekunder og byder på spændende teknologi som V2G (Vehicle to Grid) og V2L.

Med Google ombord er der Google Maps, Google Assistent og der kan hentes mange populære apps direkte i appbutikken. Der er trådløs adgang til både Apple CarPlay og Android Auto. Renault 5 har 10-tommers førerskærm og en infotainmentskærm på samme størrelse.

I forbindelse med Danmarkspremieren åbnes der også for forudbestillinger på Renault 5.

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Renault 5

Pris på Renault 5?

Der er endnu ikke en officiel pris på Renault 5. Vi har tidligere gættet på en pris under 200.000 kroner. 180.000 kroner er slet ikke usandsynligt. Prisen på Renault 5 afsløres omkring nytår.

Renault 5 forventes klar i Danmark fra april næste år.

Se også: Alle elbiler fra Renault på vejene i Danmark

Alle de nye elbiler på eCarExpo 2024

Sidste år var der 21.000 besøgende på elbilmessen eCarExpo, der blev afholdt i Bella Center i København. Her kunne man for første gang se elbilerne Voyah Free, Voyah Passion, Zeekr 001 og Zeekr X.

Derudover var der elbiler fra alle de populære bilmærker, herunder kunne flere prøvekøres. Det var også på eCarExpo, at man for første gang kunne prøvekøre Tesla Model 3 Highland.

I år gentages succesen. I første omgang er der løftet sløret for premieren på Renault 5, og flere skal nok komme til inden dørene åbnes.

eCarExpo afholdes den 25.-27. oktober i Bella Center.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026