Rimac Nevera er en vanvittig elektrisk superbil

Den kroatiske bilproducent Rimac har afsløret en fuldstændig vanvittig elektrisk superbil. Rimac Nevera går fra 0-100 km/t på 1,97 sekund.

Rimac Nevera er en vanvittig elektrisk superbil

Skal det være hurtigt, eller rigtig hurtigt? I et drag race kan den vilde Ferrari SF90 med 1.000 hestekræfter godt vinke farvel til den kroatiske superbil Rimac Nevera. Det er altid spændende med en ny eksotisk superbil, men det mest interessante er faktisk, at dette er en elbil. Rimac Nevera går fra 0-100 km/t på under to sekunder, og på kun 9,3 sekunder, så cruiser man afsted med 300 km/t.

Ja, det er nogle vanvittigte tal den nye superbil fra Rimac viser frem. Rimac er en kroatisk bilproducent med hovedsæde i den lille by Sveta Nedelja. Her udvikler Rimac egne superbiler samt batterier og komponenter for andre producenter. I Nevera viser de hvor langt elbilerne er kommet og samtidig lidt om fremtidens for dem.

Læs også: Audi viser fremtidens sedan med A6 E-Tron-koncept

Verdens hurtigste bil… når den sættes til salg

Rimac Nevera er drevet af en batteripakke på hele 120kWh, som giver den en rækkevidde på omkring 550 kilometer. Men det er ikke rækkevidden, der er mest interessant ved denne bil, det er nærmere dens andre præstationer.

De fire elektriske motorerer i Rimac Nevera leverer 1.914 hestekræfter og et moment på 2.360 nm. Og det betyder at den går fra 0-100 km/t på 1,97 sekunder, 0-300 km/t på 9,3 sekunder og har en topfart på 412 km/t. Til reference tager en Bugatti Chiron 13,6 sekunder at nå 300 km/t. Og det betyder, at Nevera vil være den hurtigste produktionsbil på markedet, når den lanceres senere – og så er det en elbil! Den store batteripakke kan oplades fra 0-80 procent på blot 22 minutter.

Prisen? Omkring 2 millioner euro, hvilket direkte omregnet er 14.873.000 millioner kroner. Hver og en model vil blive bygget i Kroatien og underskrevet af Mate Rimac selv.

Jeg kunne godt fristes af den, men jeg ved ikke hvor børnene skal sidde. Hvad med jer?

Se også: Så hurtigt klarer de 12 hurtigste elbiler opladningen