Så hurtigt klarer de 12 hurtigste elbiler opladningen

Rækkevidde og opladning er stadig en af de bekymringer, når det kommer til elbiler. For ro i sindet, så se hvor hurtigt de hurtigste elbiler klarer opladningen.

Så hurtigt klarer de 12 hurtigste elbiler opladningen

Der er fart på elbilerne – i mere end en forstand. De sælger hurtigere, de kører hurtigere og mange af dem oplader også hurtigere. Hvor der længe har været fokus på at få elbilen til at køre længere, så er der nu også et stort fokus på, at få dem til at oplade hurtigere. Her giver vi et overblik over de elbiler på markedet, som klarer opladningen hurtigst.

Fordelen ved benzin- og dieselbiler er stadig, at det er hurtigt at tanke op og komme videre. Ikke nok med det, så kan man altid finde en benzintank. Når det kommer til elbiler, så mangler der stadig muligheder for opladning, og samtidig skal opladning være hurtig. Ikke kun i bilen, men også ved den ladestation, som man holder ind ved. Og netop det med opladningen, der sker der ting og sager. Nye elbiler der præsenteres, kommer med hurtigere og hurtigere opladning. Smid elbilen i opladeren, køb en kop kaffe og du er videre efter 10 minutters pause. Så tjept kan det i teorien gå nu, med disse elbiler, som oplader ekstremt hurtigt.

Herunder kan du se, hvor langt disse 12 elbiler kan køre, efter at have siddet 10 minutter og 20 minutter i opladeren.

Se også: Store bilproducenter dropper fossil-biler og satser på elbiler

Mercedes EQS er hurtigst

Og her er det altså Mercedes’ nye luksus sedan, som indtager førstepladsen. Mercedes EQS 580 4MATIC kan efter 10 minutter i opladeren køre 144 km, og efter 20 minutter er der til 266 kilometer. Og det er netop på de 20 minutter, at EQS viser det største forspring. Den oplader ved tæt på samme hastighed, som den gør de første 10 minutter, hvor de fleste andre elbiler sætter hastigheden på opladningen ned. Her er overblikket:

Hurtigste opladning elbiler
Så hurtigt oplader elbilerne.

Tesla hurtigst de første 10 minutter

Både Mercedes EQS, VW ID.3 Pro S, Porsche Taycan og Tesla Model 3 LR er hurtige de første 10 minutter i opladningsfasen. Faktisk er Tesla’en her hurtigst, men bliver slået af EQS på 20 minutters målet.

Der bliver brugt enorme ressourcer på udviklingen af nye batterier, som både vil køre længere, oplade hurtigere og være bedre ved miljøet. En teknologi hvor en fuld opladning er klaret på 5 minutter, er allerede ved at blive udviklet.

Læs også: Sådan får du billigere og smartere opladning af elbilen

Fortsættelse følger

Fortællingen sluttede absolut ikke her. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. Allerede d. 18/2/2021 fulgte vi op med en artikel med temaet Alle disse elbiler kommer til Europa i 2021 – Den finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..