Salget af Easee Home og Charge ladebokse stoppes i Danmark

Nu stoppes salget af ladebokse fra Easee i Danmark, der er blandt de mest populære ladebokse. Salgsstoppet kommer efter et salgsforbud i Sverige.

Salget af Easee Home og Charge ladebokse stoppes i Danmark

Ladeboksene fra Easee har tidligere modtaget kritik i Holland og i Sverige af Elsäkerhetsverket, hvilket har resulteret i et salgsforbud i Sverige. Nu stoppes også salget af de populære Home og Charge ladebokse fra Easee nu i Danmark.

Se også: Bliv klogere på opladning af elbil via ladeboks

Manglende dokumentation og fejl

Det svenske Elsäkerhetsverket, der fører tilsyn med elektriske produkter, lavede tidligere på året en sikkerhedstest af Easee-ladeboksen, der kommer fra norske Easee. Testen konkluderede at ladeboksene manglede jordfejlsafbryder og overspændingsbeskyttelse, selvom denne ifølge brugsanvisningen skulle være til stede. Man fandt også der manglede den nødvendige dokumentation.

Easee afviste kritikken, men det hjalp ikke på sagen. Midt i marts blev der indført salgsforbud mod Easee ladeboksene i Sverige. Også i Holland blev der efterfølgende truet med et salgsforbud.

Andre EU- og EØS-lande fik tre måneder til at reagere på Elsäkerhetsverkets beslutning. Flere landes myndigheder har besluttet at vente på udfaldet af retssagen i Sverige.

Efter salgsforbudet i Sverige kom der ingen reaktion fra den danske Sikkerhedsstyrelse. Herhjemme gennemgik samme ladeboks en lignende test, hvor man dengang ikke fandt grund til bekymring.

Easee stopper Home og Charge ladebokse

5 måneder senere er der dog endelig nyt fra de danske myndigheder og fra producenten selv. Easee har nemlig i samråd med de danske myndigheder vil Easee frivilligt stoppe salget af Easee Home og Easee Charge i Danmark.

Easee fortæller i en pressemeddelelse, at de har en god dialog med myndighederne i Danmark. Easee fortæller også at der arbejdes intensivt på at etablere løsninger, der sikrer, at den usikkerhed, der er forbundet med Easee Home og Easee Charge bliver aflyst. De har fremlagt en konkret plan for, hvordan der vil blive rettet op på dokumentationen.

Se også: Find billigste opladning af elbil hjemme

Nye ladebokse på vej fra Easee

Ud over at rettet op på fejlene på Home og Charge har Easee nye ladebokse på vej. I løbet af efteråret vil Easee lancere en helt ny produktserie.

De nye ladebokse fra Easee skal erstatte Home og Charge. Så må vi se om det kan rette op på et blakket ry.

Se også: Guide til forsikring af elbil