Suzuki endelig på vej med første elbil

I tæt samarbejde med Toyota har Suzuki endelig kastet sig over elbiler. Den første elbil fra Suzuki bliver en mindre bil, baseret på Toyota bZ3X.

Suzuki endelig på vej med første elbil

Ikke alle bilproducenter har fået kastet sig helhjertet over elbiler. Her kan vi passende nævne de tre japanske samarbejdspartnere Toyota, Subaru og Suzuki, hvor kun to elbiler indtil videre er lanceret – Subaru Solterra og Toyota bZ4X, som i bund og grund er samme bil. Suzuki, som endnu ikke har en elbil at tilbyde forbrugerne, fortæller at noget spændende er på vej.

Suzuki har annonceret, at de vil starte med at udvikle elbiler. Det kommer til at ske med en investering på 1 milliard dollars, som skal bruges på en ny fabrik i Indien. Heldigt for Suzuki behøver de nemlig ikke bruge store ressourcer på R&D, da de med fordel kan bruge Toyota til dette. De to bilproducenter har arbejdet sammen i mange år, sammen med Subaru.

En kompakt, billigere elbil

Herhjemme kendes Suzuki bedst for deres lille Swift, der i flere år har været et populært valg som bybil. Når der kommer en elbil fra bilmærket bliver det en mindre og billigere model, end dem vi ser på markedet netop nu.

Toyota lancerede tidligere i år deres SUV bZ4X, men der kommer senere også en mindre variant, der skal være en ren elektrisk udgave af C-HR. Denne får angiveligt navnet bZ3X, som Suzukis kommende elbil forventes at blive baseret på.

Det bliver altså ikke en helt lille og kompakt elbil, men dog mindre end de fleste på markedet nu.

Suzuki har tidligere præsenteret konceptbilen Future-E, som deres elbil vil blive baseret på.

Hvornår kommer Suzukis elbil?

Det er det store spørgsmål. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det ligger lidt ude i fremtiden. Først og fremmest skal bilmærket bygge en ny fabrik til formålet i Indien, hvorefter produktionen skal startes. Så lige nu kan vi ikke give et kvalificeret bud på, hvornår det bliver. Fra 2025 begynder der dog at dukke mindre elbiler op fra andre bilproducenter, så mon ikke Suzuki gerne vil være med, når det sker.

Se også: Nyheder om elbiler