Tesla har produceret tre millioner biler, men er stadig en lille fisk

Der er stor efterspørgsmål på elbiler fra Tesla, som nu kan prale af at have produceret tre millioner elbiler. Men det er stadig langt fra de største producenter.

Tesla har produceret tre millioner biler, men er stadig en lille fisk

Tesla har frem til i dag produceret intet mindre end tre millioner elbiler, hvor en tredjedel af dem kommer fra selskabets nyere Gigafactory i Shanghai. Det skrev Elon Musk i et tweet søndag.

Musk, der har været yderst tilfreds med teamet i Shanghai-fabrikken, lykønskede dem med at have produceret sin bil nummer én million efter måneder med lockdowns og Covid-19-restriktioner i Kina. Teslas Gigafactory åbnede i 2019.

Se også: Test af elbiler

Er stadig langt fra de store bilproducenter

Trods den store popularitet for Teslas elbiler, og elbiler generelt, er Tesla stadig langt fra at kunne sammenligne sig med de største bilproducenter.

Produktionen af elbil nummer tre millioner er noget af en milepæl for Tesla, men selskabet halter stadig efter de mere etablerede bilproducenter. Toyota, der er verdens største bilproducent, har produceret næsten ti millioner biler (men har dog indtil videre været uheldige med deres første elbil, BZ4X), mens Volkswagen, der er nummer to i verden, har produceret næsten ni millioner – og det bare i 2021.

Der er stor efterspørgsel

På den anden side kan Tesla prale af stor efterspørgsel. Musk skrev søndag på Twitter, at “production is a much bigger challenge than demand” for selskabet.

Ved Teslas earnings-call for andet kvartal i juli, fortalte Musk, at selskabet har været i ”supply chain hell” de seneste par år, men at de alligevel kan få et ”record-breaking” i andet halvår af 2022.

I juli annoncerede Tesla, at de havde leveret flere end 250.000 biler i andet kvartal af året. Det er 18 procent mindre end forrige kvartal på grund af problemer med leverancer og mangel på dele, men antallet leverede biler var alligevel en stigning på 27 procent i forhold til året inden. Tesla producerer biler i Californien, Texas og Berlin.

Telsas aktier lukkede 4,7 procent højere på 900,09 dollars fredag. Aktierne ligger 25 procent lavere indtil videre i år.

Se også: Nyheder om elbiler