Tesla vil tredoble antallet af Supercharger-ladestandere

Tesla har afsløret ambitiøse planer for deres netværk af Supercharger-ladestandere, som der inden for to år skal være tre gange så mange af.

Tesla vil tredoble antallet af Supercharger-ladestandere

Teslas Supercharger-ladestandere bliver hele tiden flere, og nu vil producenten sætte yderligere skub i opbygningen af netværket. Tesla har netop afsløret nye planer for den globale udrulning af Superchargere, hvor der i løbet af to år skal være tre gange så mange ladestandere at finde.

I forhold til sidste år har Tesla forøget antallet af Superchargere-ladestandere med 50 procent. Der er nu 29.281 ladestandere fordelt på 3.254 steder verden over. I løbet af 2023 skal dette antal altså være tredobbelt, påstår Tesla. Det er dog ikke første gang Tesla er kommet med denne slags sttore planer, som det ikke altid er lykkedes dem at overholde.

Se også: Tesla vil opnå længere rækkevidde med nyt batteri

Ventider ved ladestandere

Ved nogle Supercharger-stationer kan der dog opleves lange ventetider for Tesla-ejere.

“På Supercharger-siden overvåger supercharger-teamet overbelastning og planlægger udvidelse for at sikre kundeoplevelsen med minimale ventetider sammen med væksten i vores bilflåde. Selvom vi bestemt har arbejde at gøre med at udvide kapaciteten i nogle overbelastede områder, er den gennemsnitlige overbelastning på netværket faldet i løbet af de sidste 18 måneder. Ikke desto mindre står vi ikke stille. “, siger Drew Baglino, Teslas senior vicepræsident for drivlinje- og batteriteknik.

Baglino tilføjede, at Teslas netværk er fordoblet i de sidste 18 måneder, og de planlægger at tredoble det i løbet af de næste to år.

Tesla Supercharger Danmark
Tesla Supercharger-ladestationer i Danmark.

Tesla Supercharger-stationer i Danmark

Der er lige nu tolv Supercharger-stationer i Danmark, med store udvidelser på vej. Der bygges fx nye Supercharger-ladestandere i Aalborg, København, Esbjerg, Maribo, Odense, Aarhus, Hørsholm, Kolding, Thisted og Randers.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Temaet følges op

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 11/10/2021 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel der stillede skarpt på Tesla vil opnå længere rækkevidde med nyt batteriKlik her for fortsættelsen.. Få også seneste nyt i sagen her.