Tesla vil opnå længere rækkevidde med nyt batteri

Tesla har løftet sløret for deres strukturelle batteripakke under en Gigafactory Berlin-tur. Det endelig mål med batteriet er en længere rækkevidde.

Tesla vil opnå længere rækkevidde med nyt batteri

Tesla har endelig fremvist deres imponerende 4680 batteri med strukturelle celler frem. Med færre dele og mere kompakt størrelse, så er målet både længere rækkevidde og billigere Tesla’er.

Inspireret af rumfartsinnovationen med at bygge flyvinger som brændstoftanke i stedet for at bygge brændstoftanke inde i vingerne, besluttede Tesla at bygge en batteripakke, der fungerer som en karosseristruktur, der forbinder de forreste og bageste dele af undervognen.

Se også: Det kører for Tesla – sælger 241.300 biler i tredje kvartal

Sæderne monteres direkte på batteriet

Tesla ikke bruger moduler i 4680-batteriet, men bygger i stedet hele batteripakken ind ikøretøjets strukturelle platform, med battericellerne og platformen som en stor enhed. Og det giver flere fordele. Først og fremmest fylder det nye batteri mindre. Det kan dermed give en bedre rækkevidde, da man har bedre plads til et større batteri. Tesla siger, at det kan forlænge rækkevidde op til 14 procent. Derudover bygges det nye batteri med 370 færre dele, hvilket gør det betydeligt billigere at bygge.

Og med batteriet som en del af platformen, så betyder det altså, at bilens sæder monteres direkte på batteriet. Selvom det kan lyde en anelse skræmmende, så virker det ret genialt.

Tesla 4680 batteri
Teslas nye strukturelle 4680 batteri. Foto: Paul Kelly.

Læs også: Tesla har bygget 100 nye Supercharger ladestationer

Ny Tesla Model Y med 4680 batteri

Tesla planlægger at bygge den nye Model Y på Gigafactory Berlin på en helt ny platform med sin strukturelle batteripakke.

Tesla forventer at starte produktionen af den nye Model Y på Gigafactory Berlin i næste måned. Det forventes at Gigafactory Berlin med tiden vil kunne producere 10.000 biler om ugen, men det er ikke noget der sker natten over.

Se også: Elbilerne sætter ny dansk rekord i september

 

Flere artikler om Tesla

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 7/10/2021 publicerede redaktionen artiklen Det kører for Tesla – sælger 241.300 biler i tredje kvartal – Forstættelsen i sagen kan læses her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.