Undersøgelse: Tesla billigst efter 10 års brug

Ifølge en amerikanske undersøgelse dominerer elbiler fra Tesla listen over biler med laveste vedligeholdelsesomkostninger efter 10 års brug.

Undersøgelse: Tesla billigst efter 10 års brug

Efter Tesla har sat priserne på deres mest solgte elbiler med op til 27 procent, er der garanteret nogle derude, der gerne vil vide lidt mere om holdbarheden på dem. Ifølge en ny amerikansk undersøgelse har det amerikanske bilmærke de laveste vedligeholdelsesomkostninger efter 10 års brug. En rapport fra tyske TÜV giver dog et lidt andet indtryk.

Se også: Test af elbiler

Tesla havde laveste vedligeholdelsesomkostninger

Tesla er blevet kåret som bilmærket med de laveste vedligeholdelsesomkostninger efter 10 års brug i USA, viser en undersøgelse foretaget af CunkerJunker. CunkerJunker har analyseret data fra 185 standard- og luksusbiler i USA, som forbrugerne kan købe, og har udarbejdet to toplister over de bedste og værste biler. Her blev der gennemgået rapporter om vedligeholdelsesomkostninger fra de sidste 10 år. Både vedligeholdelses- og bilprisdata stammer fra CarEdge, der er en aggregator af bilindustriens førende dataleverandører.

Undersøgelse viste, at Teslas Model S og X er de billigste biler at vedligeholde, mens Model 3 og Y er henholdsvis nummer 4 og 9 på deres liste. Det placerer det amerikanske mærke på førstepladsen blandt luksusbilerne.

Selv om en ny Tesla ikke er billig viser data fra undersøgelsen, at de er det billigste luksusmærke, når det kommer til vedligeholdelse.

Disse 5 bilmærker havde laveste vedligeholdelsesomkostninger 

  1. Tesla
  2. Lexus
  3. Toyota
  4. GM
  5. Porsche

Disse 5 bilmærker havde højeste vedligeholdelsesomkostninger 

  1. Mitsubishi
  2. Hyundai
  3. RAM
  4. Jeep
  5. Chrysler

Model S indtog førstepladsen, som efter 10 års brug havde haft vedligeholdelsesomkosterninger på 7,09 procent af bilens nyværdi. På andenpladsen er det Lexus med 12,28 procent og Toyota på tredjepladsen med 13,41 procent.

På modelniveau var det Model S, der indtog førstepladsen. Efterfulgt af Model X, Nissan GT-R, Tesla Model 3 og Toyota Land Cruiser.

I undersøgelsen finder vi i bunden af listen Mitsubishi, der efter 10 års havde kostet næsten 30 procent af bilens nyværdi at vedligeholde. På andenpladsen er det Hyundai med 28,16 procent.

Tesla Model S klarer synstjek chokerende dårligt

At ovenstående undersøgelse viser, at Tesla skulle være blandt de billigste biler at vedligeholde, stemmer ikke helt overens med en rapport fra tyske TÜV. Rapporten, der er udgivet i 2022, giver et overblik over biler og deres synstjek. Ifølge EU-reglerne skal alle medlemslandene gennemføre en periodisk teknisk kontrol (syn) af almindelige person- og varebiler hvert andet år. Her leverede Teslas Model S et chokerende dårligt resultat.

Af de 128 modeller, der indgår i klassen for to-tre år gamle biler, ender Model S på nummer 126. Hele 10,7 procent af alle de testede Model S biler fejlede til synstjekket.

Synet er et kontroltjek af, hvorvidt et køretøj lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If