Volkswagen viser deres EV-opladningsrobot frem

Volkswagen har vist en robot frem, der skal gøre det lettere at lade elbiler op. Opladningsstationen kommer ganske enkelt hen til bien.

Volkswagen viser deres EV-opladningsrobot frem

Et af de problemer, EV-ejere har, er manglen på dedikerede EV-opladere. I modsætning de benzinstationer, der ligger overalt, er det stadig småt med opladningsstationer til eldrevne køretøjer. Det betyder, at førerne er nødt til at planlægge deres ruter og håbe, at der er plads, når de kommer frem til en opladningsstation. Det vil Volkswagen gøre noget ved.

Volkswagen klar med robot til opladning af elbiler

Selskabet har for nylig offentliggjort en video, der viser deres opladningsrobot til EV-køretøjer i funktion. Robotten er i bund og grund en mobil opladningsstation, så man i stedet for at behøve finde en dedikeret plads til sin bil, kan parkere hvor som helst inden for robottens rækkevidde, og så kommer robotten til bilen.

Som det er nu, er der mange parkeringspladser, der tilbyder opladningsstationer, men de er begrænsede. Man er også nødt til at parkere på den anviste plads for at kunne lade. Med robotten, der kan komme hen til bilen og lade den, bliver dette meget enklere.

Se også: 5G giver bedre muligheder selvkørende biler

Lancering uvist

Selv siger Volkswagen: ”For at lade flere biler samtidig, flytter robotten en trailer, altså en mobil energilagerenhed til at lade batteriet i den elektriske bil. Lagerenheden bliver ved bilen under opladningen. I mellemtiden oplader robotten andre elektriske køretøjer. Når opladningen er færdig, henter robotten lagerenhederne og tager dem tilbage til den centrale opladningsstation.”

Det vides ikke, hvornår Volkswagen er klar til at sende robotterne på markedet, men det er en god idé.

Se også: Nyheder om opladning af elbiler