Volkswagen forventer at være 100 procent eldreven i 2033

Volkswagen fremskynder selskabets planer om kun at tilbyde eldrevne biler med to år. Hele ti nye elektriske bilmodeller er planlagt.

Volkswagen forventer at være 100 procent eldreven i 2033

Ford er ikke de eneste, der nu intensiverer deres fokus på fuldelektriske biler. Volkswagen har tidligere meldt ud, at de først ville være klart til kun at sælge elbiler fra 2035, men virksomhedens nye administrerende direktør fortæller nu, at Volkswagens elektriske planer fremskyndes.

I et interview, han for nylig gav til Automotive News, fremlagde han nogle små teasere om VW’s fremadrettede strategi.

I stedet for en fuld elektrisk flåde af biler i 2035 hedder det nu 2033. Han specificerede blandt andet, at den nye deadline kun gælder det europæiske marked og fra 2026 vil de udvide deres udvalg af elbiler en hel del.

Læs også: Test og anmeldelse af Volkswagen ID.5

10 helt nye elbiler fra Volkswagen

Hele 10 fuldstændig nye elbiler forventes lanceret af VW-gruppen. Primært er det Volkswagen, men også fra Seat, Cupra og Skoda.

På nuværende tidspunkt er der kun ID.3, ID.4, ID.5 og ID.Buzz i VW’s portefølje af elbiler. ID.Buzz har ladet vente på sig, men skulle snart være klar.

Virksomheden planlægger at introducere en kompakt crossover og en lille elektrisk hatchback, som med stor sandsynlighed vil blive kaldet ID.1 og ID.2. En elektrisk udgave af Passat er også på vej. Under Skoda-mærket skulle også en Octavia være under udvikling.

VW ID.3
VW ID.3 skal forbedres.

Forbedret ID.3 på vej

I det samme interview bekræftes det, at ID.3 får en markant opgradering indenfor det næste års tid. Det vil være en opgradering, der er af større karakter og indeholder blandt andet et nyt design med nye materialer, og ikke mindst en forbedret stabilitet forskellige steder i bilens software.

Volkswagen vil derudover rette gamle fejl i den nuværende ID.3 og levere et bedre produkt til deres kunder.

Se også: Seneste nyt om elbiler