Alt om Volkswagen ID. Buzz: Pris, plads og praktikalitet

Her er alle informationer om VWs elektriske folkevognsrugbrød ID. Buzz med dansk pris, rækkevidde, opladning, funktioner, plads og praktiske funktioner.

Alt om Volkswagen ID. Buzz: Pris, plads og praktikalitet

Volkswagen er endelig klar med alle specifikationer og informationer på det elektriske folkevognsrugbrød, der er klar til de danske veje senere i år. Her kan du læse alt om rækkevidden, opladningen, pladsen, infotainmentsystemet og ikke mindst en dansk pris på VW ID. Buzz.

Læs også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Dansk pris på Volkswagen ID. Buzz

Lad os bare lægge ud med prisen. ID. Buzz bliver ikke et folkevognsrugbrød, som alle og enhver vil få råd til. VW ID. Buzz får nemlig en vejledende dansk pris fra 489.990 kroner.

Til den pris får man ting og funktioner som adaptiv fartpilot, 2-zonet klimaanlæg, parkeringsassistent, 19 tommer aluminiumsfælge, LED-lygter, indbygget navigation, 10 tommer infotainmentskærm samt en skydedør.

Hvad der dertil kan tilkøbes af ekstraudstyr har VW ikke afsløret endnu.

Rækkevidde og opladning

Volkswagens ID. Buzz er blevet udstyret med et nyt batteri, der giver det en langt hurtigere opladning. Og det er en stor fordel, når helel familien er på langtur i ID. Buzz.

ID. Buzz har nemlig en rækkevidde på 417 kilometer efter WLTP-standarden. Og er den første fyldt med bagage med passagere, skal man forvente en noget kortere rækkevidde. Batteriet er på 77 kWh.

Derfor er den hurtigere opladning en velkommen ting. ID. Buzz kan lynlade med 170 kW, som kan gå fra 5 til 80 procent på 30 minutter.

Derudover får ID. Buzz en elektrisk motor med 204 hestekræfter, som giver en acceleration 0-100 km/t på omkring 10 sekunder og en tophastighed på 145 km/t.

Se også: Test af elbiler

Plads, software og praktikalitet

Der er meget mere at sige om Volkswagen ID. Buzz, som vi mener alle og enhver bør se i virkeligheden. Det er svært at lave en ny og moderne udgave af en klassiker som folkevognrugbrødet, men vi mener VW er sluppet godt af sted med det. ID. Buzz er en nydelig bil, der virker velbygget og komfortabel. Hvordan den er i virkeligheden, må vi se når den lander til test senere på året.

I første omgang kommer ID. Buzz med plads til fem personer, men i løbet af 2023 kommer en længere model med plads til 7 personer. Der er en bagagerumsplads på 1.121 liter i ID. Buzz, og der kan håndteres en anhængervægt op til 1.000 kilo.

Der er også tænkt over bæredygtigheden i ID. Buzz, udover at den kører på el. Der er brugt genbrugsmaterialer flere steder i kabinen, for eksempel til sædeindtræk, bundbeklædning og loftbeklædning.

ID. Buzz har som standard et digitalt cockpit med 5,3 tommer skærm monteret på ratstammen. Centralt i midten af instrumentpanelet sidder infotainmentsystemet, der som standard har en 10 tommerskærm. Som ekstraudstyr tilbydes Discover Pro-navigationssystemet med 12”-skærm.

Hvornår kommer ID. Buzz?

Der er endnu ikke åbnet for forudbestilling af Volkswagen ID. Buzz. men leveringerne forventes at begynde hen på efteråret.

Læs også: Seneste nyheder om elbiler