Volkswagen ID.2 har lang rækkevidde og lille pris

Volkswagen har netop løftet sløret for en konceptbil, der skal blive til ID.2. Volkswagen ID.2 bliver lille, hurtig, langtrækkende og prisbillig.

Volkswagen ID.2 har lang rækkevidde og lille pris

Udvalget af elbiler er overraskende hurtigt vokset, men samtidig er bilerne også vokset. Der er stadig stor mangel på de små, kompakte elektriske bybiler til mere overkommelige penge. Er det netop sådan en elbil du går og venter på, er der stor sandsynlighed for, at den kommende Volkswagen ID.2 kan friste dig.

Se også: Sammenlign crashtest af elbiler

ID.2 er rummelig som en Golf, har pris som en Polo

Ifølge Volkswagen har den kommende ID.2 plads som en Golf, men koster ikke mere end en Polo. Designet er meget genkendeligt og minder meget om en “god gammeldags Golf” – på den gode måde. En elbil der ikke umiddelbart ligner en elbil, er der bestemt ikke noget galt i. Det er måske ikke det mest vovede design (som vi fx ser Kia kaste sig ud i med EV9), men det er genkendeligt og helt sikkert det rigtige valg til en elbil, der skal ud til masserne.

Volkswagen ID.2 har tre døre, fem siddepladser og en bagagerum på 490 liter, der med bagsæderne lagt ned udvides til 1.330 liter.

Så der er plads som en Golf – tjek! Men hvad med prisen på Volkswagen ID.2? Volkswagen oplyser, at en ID.2 vil komme til at koste det samme som en Polo. Kigger man ind hos Volkswagen er den billigste pris på en Polo 236.995 kroner. Umiddelbart lyder det lidt dyrt, hvis ID.2 skal være konkurrencedygtig, så vi gætter på en endelig pris under 200.000 kroner. Målet er en pris under 25.000 euro, oplyser Volkswagen.

Forbedret software og fysiske knapper

Efter kritik fra nuværende ID.-elbiler arbejde Volkswagen på at give en bedre og simplere softwareoplevelse i deres biler. ID.2 vil byde på en enklere infotainmentsystem samt fysiske knapper til klimaanlæg, lydstyrke og andet.

Se også: Test af elbiler

Rækkevidde, opladning og ydeevne

For en lille bybil på el ser Volkswagen ID.2 ud til at få en meget lovende rækkevidde. Der oplyses ikke om batteristørrelse, men WLTP-rækkevidden forventes at blive på 450 kilometer.

Ydeevnen ser heller ikke ud til at fejle noget. ID.2 får forhjulstræk, hvor den elektriske motor yder 166 kW / 226 hk. Det giver den lille elbil en acceleration fra 0-100 km/t på under 7 sekunder.

Er Volkswagen så gået på kompromis med opladning, for at ramme den lave pris på ID.2? Næh, heller ikke her mangler der noget. Ifølge Volkswagen kan ID.2 oplades fra 10-80 procent på kun 20 minutter. Det svarer til noget af det hurtigste på markedet i dag.

Hvornår kommer Volkswagen ID.2?

Som sagt er ID.2 stadig en konceptbil under navnet ID.2all. Sidder du med dankortet i hånden allerede nu? Så kommer du til at sidde der et stykke tid, desværre. Volkswagen ID.2 forventes lanceret i 2025 og være vejklar i 2026.

Se også: Tjek If for den billigste forsikring til elbil

Volkswagen ID.2 billedgalleri