Er Kia EV9 årets flotteste elektriske SUV?

Kia har netop løftet sløret for deres nye elektriske SUV, der kommer senere i år. Kia EV9 har et modigt design, der nok skal få noget opmærksomhed.

Er Kia EV9 årets flotteste elektriske SUV?

Kia EV9 er en af årets mest hypede og ventede elbiler, og nu ved vi endelig hvordan den vil se ud. Inden præsentationen senere på måneden er Kia klar med de første billeder af den store futuristiske SUV. Se billederne af Kia EV9 her i artiklen.

Se også: Prøvekør alle elbiler 

Kia vover pelsen igen

Skal man gøre opmærksom på sig selv i havet af nye elbiler, skal man turde skille sig ud. Kia vovede pelsen med designet på EV6, hvilket lykkedes bilproducenten godt, og EV6 blev hurtigt en eftertragtet elbil – blandt andet på grund af dens fascinerende og futuristiske design. Måske det gav Kia modet til igen at prøve noget nyt.

Vi har tidligere set konceptbilen EV9 fremvist, men det er ofte lidt for let at være kreativ og vovet med konceptformerne. Noget andet er, når bilerne skal gøres klar til produktionslinjen. Men sammenligner man konceptbilen og den færdige EV9, er de overraskende tæt på hinanden.

I en meget lang pressemeddelelse forklarer Kia en masse om designet på den nye EV9. Her bruges der ord som ”Digital Tiger Face”, ”Digital Pattern Lighting-kølergrill”, ”Star Map-LED-dagskørelys” og ”Technology for Life”, og det er da også et spændende design, der samtidig virker til at være praktisk og gennemtænkt.

For eksempel kan sæderne på første og anden række lænes tilbage i en afslappende position, mens EV9 lades op. En anden sædekonfiguration giver mulighed for at dreje sæderne på anden sæderække 180 grader, så passagererne kan tale med passagererne på tredje sæderække. Sæderne på tredje sæderække er forsynet med kopholdere og ladestik til mobile devices.

Ja, Kia EV9 er en stor bil. Den er bygget på E-GMP-platformen, der også benyttes til Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 og 6. Til forskel fra dem kommer EV9 med mulighed for enten seks eller syv siddepladser.

Vi ved allerede en del om Kia EV9

Kia har allerede afsløret nogle af de specifikationer og funktioner, som EV9 vil byde på. Den skulle blandt andet få en rækkevidde på op til 540 kilometer, oplades hurtigt med 350 kW og drøne fra 0-100 km/t på 5 sekunder.

Vil du læse mere om Kia EV9, så er det her.

Kia EV9 præsenteres snart

Ovenstående fotos er en lille teaser til den kommende store præsentation, hvor alt om Kia EV9 bliver afsløret. Lanceringen af Kia EV9 vil løbe af stablen i slutningen af marts.

Se også: Sådan får du den billigste elbilforsikring