Porsche vil lave flere elbiler og gøre som Tesla

Efter stor efterspørgsel på elbiler kommer Porsche nu en målsætning om grønne biler frem til 2030. Samtidig vil de bygge deres eget netværk til opladning.

Porsche vil lave flere elbiler og gøre som Tesla

Man kunne fristes til at sige, at Porsche vil forsøge at “lave en Tesla”. Med det menes der, at Porsche har planer om at lave deres helt eget ladenetværk ala Teslas Supercharger-netværk. Samtidig har sportvognsmærket afsløret fremtidige planer for elektriske biler – der er nemlig stor efterpørgsel efter elbiler hos Porsche.

Se også: Porsche på vej med en elektrisk luksus sedan

Taycan sælger bedre end 911’eren

Det er gode tider hos Porsche, der leverede deres bedste resultat i nogensinde i 2021. Her blev der solgt over 300.000 biler. Det tyske sportvognsmærke har stor succes med deres elektriske bil, Taycan. Faktisk har Taycan været så stor en succes, at den har solgt bedre end den legendariske Porsche 911.

Og denne stor interesse for en lydløs og grøn Tesla, kontra den larmende og meget lidt grønne, har fået Porsche til at skrue forventningerne til elbilerne op. I 2025 forventer Porsche derfor, at Halvdelen af salget kommer fra elektriske køretøjer, enten fuld elektrisk eller plug-in hybrid.

Det er Porsche overordnede mål, at 80 procent af deres biler i 2030 skal være fuldt elektriske.

Ny Porsche elbil i 2025

I 2025 vil Porsche være klar med en endnu en fuld elektrisk bil. Uden at sige præcis hvilken model der var tale om, fik man dog et lille hint: det skulle være en elektriske udgave af en af deres sportsbiler med motoren placeret midt mellem bag- og forhjul. Det vil for eksempel være en Porsche Boxster Cayman, der forventes at komme som elbil.

Porsche og Customcells vil sammen lave højtydende battericeller, der skal være klar til serieproduktion i engang i 2024.

Porsche Cayman som elbil? Ja tak.
Porsche Cayman som elbil? Ja tak.

Vil bygge eget ladenetvæk

Samtidig kunne Porsche afsløret, at de vil bygge deres eget eksklusive ladenetværk, i stil med Tesla. Her skal der være tale om et “premium-ladestationer” med lounges og hyggelig Porsche-stemning. Porsche allerede er en del af Ionity-ladenetværket.

Se også: Nyheder om elbiler