Rapport: Apple skifter fra Intel til egne processorer

En ny rapport fra Bloomberg afslører, at Apple har planer om at skifte væk fra Intel og fremover vil benytte egne processorer i Mac-computere.

Rapport: Apple skifter fra Intel til egne processorer

Apples store WWDC-udviklerkonference afholdes i denne måned, hvor der forventes spændende nyheder om al software fra producenten. Her vil Apple stå klar med nyeste nyt om iOS 14, MacOS, WatchOS og tvOS. Men den største nyhed kunne blive et skifte væk fra Intel til egne ARM-baserede processorer i Apples Mac-computere.

Fra egne PowerPC-processorer, til Intel og tilbage til egne processorer igen. Nyheden er dukket op i en rapport fra Bloomberg, som skriver, at de første Mac-computere med Apple egne processorer kunne være klar allerede næste år. Det er et rygte der længe for floreret, men nu skulle det altså være lige op over. Apple skulle have hele tre ARM-baserede processorer under udvikling, som er baseret på producentens kommende A14 Bionic-chipset.

Læs også: Apple-leverandør siger, at iPhone 12 bliver forsinket

Udviklere skal kunne forberede skifte

Selvom Apple er måneder fra at skulle lancerer Mac-computere med egne ARM-processorer, så kan de ikke holde på nyheden meget længere. Apple bliver nødt til at fortælle udviklere om dette skifte, så de har mulighed for at tilpasse og optimere software til den nye arkitektur. Angiveligt viser Apples nye processorer sig, at være langt mere effektive end de nuværende Intel-processorer. Det kunne med tiden betyde både tyndere og kraftigere MacBooks.

Læs også: Disse iPhones med iOS 13 får også iOS 14

WWDC afholdes den 22. juni

Nyhederne om iOS 14, iPadOS, MacOS, WatchOS og tvOS skydes i gang den 22. juni. WWDC afholdes denne gang, på grund af coronavirus, kun via livestream. Der går også nogle rygter om, at Apple til WWDC vil fremvise en redesignet iMac, men det må tiden vise.

Læs også: Test af Apple iPhone SE 2020 – Et fornuftigt iPhone-valg

Opfølgning af sagen

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 5/6/2020 publicerede redaktionen sagen; Apple-leverandør siger, at iPhone 12 bliver forsinketKlik her og læs den fulde artikel.. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..