Det bedste køb: Galaxy S20 FE vs OnePlus 8 Pro

Samsung Galaxy S20 FE 5G er en direkte konkurrent til OnePlus 8 Pro. Vi sammenligner specifikationer og pris og tipper til det bedste køb.

Det bedste køb: Galaxy S20 FE vs OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro vs Samsung Galaxy S20 FE: Vi har med to telefoner at gøre, der er lanceret på vidt forskellige tidspunkter. OnePlus 8 Pro blev lanceret tilbage i april måned og har høstet gode anmeldelser verden over. Samsung Galaxy s20 FE 5G er lanceret for nyligt og er ligeledes blevet særdeles godt modtaget af fans og anmeldere. Begge har de tilfældes at være inspireret af, hvad fans af de respektive brands gerne vil have – i hvert fald i følge producenterne selv. Vi har sat dem overfor hinanden, hvor vi gennemgår diverse forskelle og fordele ved hver telefon. Se vores konklusion på, om OnePlus 8 Pro eller Samsung Galaxy S20 FE er det bedste køb.

OnePlus 8 Pro vs Samsung Galaxy S20 FE

Herunder kan du se en oversigt til de vigtigste specifikationer på de to modeller.

OnePlus 8 Pro Samsung Galaxy S20 FE 5G
Di­men­si­oner og vægt 165.3 x 74.4 x 8.5 milli­meter
199 gram
159.8 x 74.5 x 8.4 milli­meter
190 gram
Skærm 6,78″ Fluid AMOLED, 120 Hz, 21:9-­format, 1440 x 3168 pixel, HDR10+, Gorilla Glass 5 6,5″ Super AMOLED, 120 Hz, 21:9 ­format, 1080 x 2400 pixel, Gorilla Glass 3
Bag­kamera 48 MP hoved­sensor med f/1,8, OIS

8 MP telefoto med 3x optisk zoom, f/2,2, OIS

48 MP ultra vidvinkel med f/2,2

5 MP farvefilter

12 MP hoved­sensor med f/1,8 med OIS

8 MP telefoto med 3x optisk zoom, f/2,0, OIS

12 MP ultra vidvinkel med f/2,2 blænde

Frontkamera

16 MP med f/2,5

32 MP med f/2,0

Chip­set Snapdragon 865 Snapdragon 865
OnePlus 8 Pro Samsung Galaxy S20 FE 5G
RAM og lag­ring 8-12 GB RAM

128-256 GB lager­plads

6-8 GB RAM

128 GB lager­plads

micro­SD-understøttelse

For­bind­elser

2G, 3G, 4G LTE og 5G

Sikker­hed An­sigts­gen­kend­el­se, fin­ger­af­tryks­læ­ser i skærmen An­sigts­gen­kend­el­se, fin­ger­af­tryks­læ­ser i skærm­en
Bat­te­ri 4.510 mAh

30W hurtigopladning

4.500 mAh

25W hurtigopladning

Farver Onyx black, Glacial green, Ultramarine blue Cloud navy, Cloud lavender, Cloud mint, Cloud Red, Cloud white, Cloud orange
Vejledende pris

6.999 kroner (128 GB)

7.899 kroner (256 GB)

5.999 kroner (128 GB)

 

Design

Der nogle enkelte forskelle i designet, som er værd alt lægge mærke til. På papiret lyder de små, men det kan have en betydning på den længere bane. Først og fremmest skal det fremhæves, at OnePlus 8 Pro kommer med en mere hårdfør skærm med Gorilla Glass 5 fremfor Gorilla Glass 3 på S20 FE. Det er bestemt ikke ensbetydende med, at man er fredet for en smadret skærm ved tab, men det alt andet lige bliver risikoen mindre med 8 Pro.

På bagsiden har OnePlus 8 Pro samme hårdføre materiale, mens S20 FE kommer med plastik på bagsiden.

Derudover vil det for nogen være en fordel, at Galaxy S20 FE kommer med en flad skærm – altså uden buede kanter i siderne. Det er forskelligt fra person til person, hvad holdningen er til dette, men det kan være til gene for nogle brugere med buet skærm.

Begge kommer med en IP68 certificering og kan dermed klare vand at være under 1.5 meter vand i 30 minutter.

Fordele ved OnePlus 8 Pro – design:

  • Gorilla Glass 5 på front og bag
  • Alert slider

Fordele ved Samsung Galaxy S20 FE 5G – design:

  • Flere farvemuligheder
  • Flad skærm

Se også: Telefoner med bedste design

Skærm

Både OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20 FE 5G kommer med fantastiske skærme. Begge med AMOLED teknologi og 120Hz opdateringsfrekvens. Hvis man skal gå helt i detaljerne, så kan OnePlus rent faktisk gå op til 2K opløsning, mens man bevarer de 120Hz, hvor S20 FE har en adaptiv skærmfrekvens, som er mere sparsom med at skrue op for opdateringsfrekvensen. Det kan dog være en fordel for batterilevetiden.

Fordele ved OnePlus 8 Pro – skærm:

  • Op til 2K opløsning

Fordele ved Samsung Galaxy S20 FE 5G – skærm:

  • Tilpasset skærmopdatering

Se også: Telefoner med bedste skærm

Hastighed i brugerflade

Begge telefoner er udstyret med en kraftfuld Snapdragon 865 processor, rigeligt af RAM og lagerplads. De har med andre ord lynhurtige brugerflader.

OnePlus 8 Pro topper med mulighed for op til 12GB RAM, mens Galaxy S20 FE har valgmuligheder mellem 6GB og 8GB RAM. På lagerpladsen kan OnePlus 8 Pro fås op til 256GB, hvor Galaxy S20 FE har 128GB. Til gengæld kan man i S20 FE udvide pladsen med et hukommelseskort med op til 512GB.

Der er ikke lige et punkt, når det gælder ydelse, hvor den ene har en decideret fordel over den anden.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Brugerflade og brugervenlighed

Der er naturligvis tale om en smagssag, når det gælder software og brugerflade. Generelt kan det siges om begge telefoner, at de har hurtig brugerflade. De mest markante forskelle ligger nok i, at man har et ocean af muligheder på en Samsung telefon, og det har de prøvet at få bedre styr på med deres One UI brugerflade.

Det er bestemt blevet bedre over tiden og langt mere overskueligt, men det er ikke helt uden vis læringskurve. Samtidig kommer S20 FE og andre Samsung telefoner med en del apps installeret i forvejen. Det kan godt være lidt irriterende at forholde sig til.

OnePlus’ brugerflade, Oxygen OS, er en del mere simpelt bygget op og har færre muligheder sammenlignet med Samsung telefonen. Alligevel er der tilpas med funktioner og muligheder, som de fleste forbrugere vil være godt tilfredse med. OnePlus 8 Pro har langt færre apps præinstalleret, men man slipper ikke for et par enkelte tredjeparts apps. OnePlus har generelt også et godt ry for at være hurtigt ude med store opdateringer til Android – det samme kan ikke siges om Samsung

Fordele ved OnePlus 8 Pro –Brugerflade og brugervenlighed

  • Mere brugervenlig brugerflade
  • Hurtigere softwareopdateringer

Fordele ved Samsung Galaxy S20 FE 5G – software:

  • Rigtig mange muligheder (måske for mange)

Se også: Telefoner med høj brugervenlighed

Batteri

Batteriet i begge disse telefoner er rigeligt store til, at man kan få mellem halvanden til to dages brug. Oneplus 8 Pro har en kapacitet på 4.510 mAh, og S20 FE har en kapacitet på 4.500 mAh. På opladningen følges de også meget godt ad. Det tager ikke meget mere end end en halv times tid på begge telefoner for at få til en dags brug. Til fuld opladning går der lige omkring en time på OnePlus 8 Pro, mens S20 FE skal op omkring 1,5 time.

Når det kommer til trådløs opladning, er der et par forskelle, der er værd at bemærke. OnePlus 8 Pro har den hurtigste trådløse opladning på 30W, hvilket er ret imponerende. Til gengæld skal man have en OnePlus trådløs oplader for at få den hastighed – den koster 550 kroner. Uden den er den trådløse opladning så langsom, at det nærmest kan være lige meget.

Galaxy S20 FE 5G derimod har en moderat trådløs opladning på op til 15W. Men den store forskel ligger i, at der sagtens kan foregå med andre opladere end fra Samsung selv. Du kan altså udnytte trådløs opladning mange flere steder med S20 FE.

Fordele ved OnePlus 8 Pro – batteri:

  • Fin stand by tid
  • Hurtig kablet og trådløs opladning

Fordele ved Galaxy S20 FE – Batteri:

  • Trådløs opladning virker bedre flere steder

Se også: Telefoner med bedst batteritid

Antenne

På trods af, at begge telefoner er udstyret med 5G, er det på nuværende tidspunkt ikke ensbetydende med en bedre oplevelse. Lige nu er der kun ét teleselskab i Danmark, der tilbyder 5G, og resultaterne er mildest talt ikke imponerende sammenlignet med 4G.

Vi kan i stedet tage fat i det, som har betydning lige nu og her. OnePlus 8 Pris har en rimelig høj SAR-værdi på 0.95 w/kg, og det kan have en negativ effekt på samtalekvalitet, batteri og ydeevne, hvis man opholder sig et sted med dårlig dækning.

Galaxy S20 FE 5G er udstyret med en noget bedre antenne og har en SAR-værdi på 0.5 w/kg.

Fordele ved Galaxy S20 FE 5G – antenne:

  • Bedre antenne

Se også: Telefoner med bedste antennekvalitet

Kamera

Der er nok kameraer at tage fat i på begge telefoner. Henholdsvis fire på OnePlus 8 Pro og tre på Galaxy S20 FE.

I stedet for at remse specifikationer op, kan vi fortælle, at Galaxy S20 FE 5G er udstyret med stort set de samme kameraer, som der sidder på Galaxy S20+. Og faktisk var det netop Galaxy S20+ der vandt vores blindtest duel mod blandt andet OnePlus 8 Pro. Man kan altså godt forvente samme gode kvalitet på Galaxy S20 FE. Dermed ikke sagt, at OnePlus 8 Pro har et dårligt kamera – den har faktisk et rigtig godt kamera.

Fordele ved OnePlus 8 Pro – kamera:

  • Udstyret med makro funktion

Fordele ved Galaxy S20 FE – kamera:

  • Generelt en god kameramobil til stort set alle scenarier

Se også: Telefoner med bedste kamera

Pris

Prisen på OnePlus 8 Pro er ikke faldet meget siden lanceringen tilbage i foråret, og den har lige nu en pris på omkring 6.700 kroner for den med mindst lagerplads.

Galaxy S20 FE 5G er akkurat lige kommet i butikkerne og den har en vejledende pris på 5.199 kroner for 4G-versionen, mens 5G-versionen har vejledende pris på 5.999 kroner. Hvis man kigger hos teleselskaberne kan man finde en god rabat, og den fås helt ned til omkring 5.000 kroner med abonnement i minimum én måned.

Fordele ved Galaxy S20 FE 5G – pris:

  • Bliver kun billigere de næste måneder

Konklusion: Samsung Galaxy S20 FE bliver det bedste køb til prisen

Går man efter tilbuddet på 5.000 kroner på S20 FE, så er den det klart bedste køb lige nu. Begge har hver deres fordele og ulemper, men S20 FE kombinerer funktioner og pris, så det er umuligt ikke at fremhæve den som mobilen, man skal vælge.

Se også: Prisguide til de bedste telefoner

Sagen efterfølgende

Selvfølgelig fulgte vi op. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 10/9/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel der belyste emnet Køb telefoner med mobilabonnement med store rabatter – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.