Samsung Galaxy S20 FE lanceret – Ligner en god deal

Samsung har netop lanceret hvad kunne blive en af årets mest spændende telefoner. Samsung Galaxy S20 FE skærer alt det overflødige fra og fokuserer på det vigtigste i telefonen - altsammen til en fornuftig pris.

Samsung Galaxy S20 FE lanceret – Ligner en god deal

Samsung Galaxy S20 FE kunne meget vel blive den Samsung-telefon man burde kaste de hårdttjente penge efter. Efternavnet “FE” er kort for Fan Edition og det er netop tanken bag denne model. Samsung lyttet til brugernes feedback på Galaxy S20-serien og har med disse i mente skabt Samsung Galaxy S20 FE. Her får du funktioner, specifikationer og pris på Samsung Galaxy S20 FE, som ligner en rigtig god deal.

Se også: Priser på de bedste Samsung Galaxy-telefoner

Design, skærm, batteri og kamera

Den feedback Samsung fik på Galaxy S20-serien viste, at design, skærm, batteri og kamera var vigtigst for brugerne. Og det er netop hvad Samsung har haft fokus på i denne nye model i samme serie. Det stemmer også ret godt overens med vores resultat fra en nylig afstemning. Alle de unødvendige features er sparet væk og her er der fokus på det forbrugerne (forhåbentlig) vil have; en hurtig smartphone med en godt kamera til en god pris, som holder til en hel dags brug.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i et velkendt design, som faktisk minder mest om den nye Galaxy Note 20 med det samme kameradesign, en flad skærm og en bagside i mat plastik. Lidt trist at se Samsung igen benytte plastik på bagsiden, når billigere telefoner kan findes med gorilla glass. Til gengæld var der godt greb i bagsiden.

Der er denne gang kommet lidt mere spræl i farverne, for den kommer i hele seks styk: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S20+

Galaxy S20 FE kommer med Snapdragon 865 og 5G

Man kunne meget vel tro, at der her er tale om en typisk Samsung “lite”-model, men sådan er det absolut ikke. Samsung Galaxy S20 FE kommer med indmad, som er Galaxy S20-serien værdig. Den kommer i både 4G- og 5G-udgave, som også har forskellige chipset. 4G-udgaven kommer med Samsungs egen Exynos 990, mens 5G-udgaven kommer med Snapdragon 865. Introduktionen af Snapdragon i Danmark er en velkommen nyhed. I flere test viser denne nemlig at være både hurtigere og være mere strømbesparende end Exynos. Dog er Snapdragon 865-udgaven af Samsung Galaxy S20 FE også dyrere – find pris i bunden af artiklen.

Skærmen i Samsung Galaxy S20 FE er på 6,5 tommer i fuld HD. Det er en AMOLED-skærm og kommer ligesom resten af serien med 120 Hz-skærmopdatering. Oplåsningen af skærmen sker ikke med Samsungs ultralyds-fingeraftrykslæser, men med en optisk.

Hertil kommer den med enten 6 eller 8 GB RAM samt 128 eller 256 GB lagerplads, som kan udvides med MicroSD-hukommelseskort op til 1 TB. Batteriet i Samsung Galaxy S20 FE er på 4500 mAh og kan hurtigoplades med den medfølgende 25W-oplader, og her er også indbygget 15W trådløs opladning.

I typisk Samsung Galaxy S-stil, så er den godt beskyttet mod væske og støv med en IP68-certificering.

Læs også: Nu holder din Samsung Galaxy-telefon endnu længere

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy S20 FE har næsten samme kamera som i S20 og S20+.

Samme gode kamera… næsten

Samsung Galaxy S20 FE kommer med i alt fire kamera: tre på bagsiden og et enkelt på fronten. Kameraet foran er på 32 megapixel, som, ifølge Samsung, gør det lettere end nogensinde at tage det perfekte selfie. Grunden til dette er en meget lysfølsom sensor. 

Det tredobbelte bagkamera ligner det vi kender fra Samsung Galaxy S20 og Galaxy S20+, men bytter den 64 megapixel store telefotosensor ud med en 8 megapixel sensor. Her får man stadig 3x optisk zoom og op til 30x “space zoom”, som er en hybrid zoom.

Samsung Galaxy S20+ vandt faktisk vores kamerablindtest tidligere på året, så det er absolut et godt kamera i Galaxy S20 FE.

Kameraet er selvfølgelig noget af det vi har fokus på, når vi snart får Samsung Galaxy S20 FE til test.

Pris og tilgængelighed på Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE kommer i to udgaver i hver seks farver. Her er et overblik over priserne:

  • Samsung Galaxy S20 FE med 4G koster 5.199 kroner.
  • Samsung Gaalxy S20 FE med 5G koster 5.999 kroner.

De kommer i Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White, hvor orange kun vil være at finde i Elgiganten.

Samsung Galaxy S20 FE kan forudbestilles fra den 23. september og har salgsstart den 2. oktober. Forudbestiller man Samsung Galaxy S20 FE senest den 1. oktober 2020, vil man få mulighed for at købe Galaxy Fit2 (værdi 399 kroner) eller en Xbox Game Pass Bundle (værdi 846 kroner) for kun 19 kroner.

Xbox Game Pass Bundle består af 3 måneders Xbox Gamepass Ultimate og MOGA XP5-X Controller.

Se også: De billigste priser på Samsung Galaxy-telefoner

Samsung Galaxy S20 FE
Her er de mange farver Samsung Galaxy S20 FE kommer i.

Specifikationer på Samsung Galaxy S20 FE

Specifikationer på Samsung Galaxy S20 FE
Skærm 6,5″ AMOLED In­fini­ty-O

120 Hz

1080 x 2400 pixels

Mål og vægt 74.5 x 159.8 x 8.4 milli­meter
190 gram
Processor Exynos 990 /Snapdragon 865
Batteri 4.500 mAh

25 watt hur­tig­op­lad­ning

15 watt tråd­løs op­lad­ning

RAM 6 eller 8 GB LPDDR5
Lagerplads 128 eller 256 GB UFS 3.0

Plads til MicroSD

Kamera 12 MP sensor med vidvinkel, f/1,8 blænde, OIS

12 MP sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde, 120 graders synsfelt

32 megapixel frontkamera med autofokus, f/2,2 blænde

Software Android 10
One UI 2.5
Andet Dual SIM

5G-modem

IP68

Stereohøjtalere

Optisk fingeraftrykslæser i skærmen

Farver Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White

Test af Samsung Galaxy S20 FE kommer snart

Ligner Samsung Galaxy S20 FE i god deal i jeres øjne? Vi får meget snart Samsung Galaxy S20 FE til test, så vi kan få et ordentligt indtryk af den.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. Lasse Olsen har holdt fast i temaet. 5/8/2020 rettede vi nyt fokus på sagen med artiklen Samsung lancerer Galaxy Note 20 og Note 20 UltraKlik her og læs den fulde artikel.. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .