Resultat af kamerablindtest: Denne smartphone har det bedste kamera

Resultatet af vores store blindtest mellem iPhone 11 Pro, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20+, OnePlus 8 Pro, Sony Xperia 1 II og Motorola edge+ er klar. Se hvilken smartphone der har det bedste kamera ifølge Mobilsidens læsere.

Resultat af kamerablindtest: Denne smartphone har det bedste kamera

En uge er gået, siden Mobilsiden offentliggjorde den store, årlige blindtest mellem de seneste topmodeller på markedet.

iPhone 11 Pro, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20+, OnePlus 8 Pro, Sony Xperia 1 II og Motorola edge+ blev stillet over for hinanden, og i otte forskellige afstemninger kunne I vælge, hvilke fotos og hvilken video I syntes bedst om.

Det har I i den grad gjort, for der er i alt afgivet mere end 12.000 stemmer og i snit 1.500 stemmer på afstemning. Mange tak for jeres deltagelse!

Inden længe vil vi analysere på de forskellige billeder og jeres besvarelser, men vi kan ikke vente med at præsentere resultaterne for jer, så lad os gå direkte til dem:

Læs også: Kamerablindtest: Hvilken smartphone har det bedste kamera?

Samsung Galaxy S20+ fik flest stemmer i første afstemning med 30,7 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

1. Bybillede i dagslys

Samsung lagde stærkest ud i dagslys, hvor Galaxy S20+ fik 30,7 % af stemmerne efterfulgt af OnePlus 8 Pro, som fik en andenplads med 24,8 % af stemmerne. På tredjepladsen har vi Huawei P40 Pro med 22,1 % af stemmerne.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Test: Samsung Galaxy S20+ – den S20 du skal købe

Samsung Galaxy S20+ fik også flest stemmer i anden afstemning med 36,3 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

2. Ultravidvinkel i dagslys

Ved brug af ultravidvinkel var det igen Samsung, der trak flest stemmer til sig – nemlig 36,3 % eller lidt over hver tredje. Igen er det OnePlus 8 Pro, der ligger efter Samsung med 20,9 % af stemmerne, men denne gang er det Sony Xperia 1 II, der indtager tredjepladsen med en stemmeprocent på 17,8.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Test: OnePlus 8 Pro – En af årets bedste

Huawei P40 Pro vandt tredje afstemning med 49 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

3. Bevægende objekt indendørs

Huawei sejrede stort i testen med bevægende objekter, hvor hele 49 % af Mobilsidens læsere valgte telefonen. Næstbedst var Samsung Galaxy S20+ med 21 % af stemmerne, og tredjepladsen gik til iPhone 11 Pro, som fik 18,3 % af stemmerne.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Test: De første test af Sony Xperia 1 II viser imponerende kamera

iPhone 11 Pro vandt fjerde afstemning med 31,2 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

4. Portrætfoto af blomst i dagslys

iPhone 11 Pro fik sin første sejr i fjerde afstemning med 31,2 % af stemmerne, mens Samsung Galaxy S20+ igen fik en andenplads og 23,3 % af stemmerne. Motorola edge+ klarede sig godt i testen og fik en tredjeplads og 16,6 % af stemmerne.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Test: Huawei P40 Pro – Et stort sats

I femte afstemning var det Samsung Galaxy S20+, der vandt for tredje gang med 37,5 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

5. Portrætfoto af Mobilsidens chefredaktør

I den anden portrættest – nu med Mobilsidens chefredaktør som motiv – er det igen Samsung, der klarede sig bedst. Denne gang fik Galaxy S20+ 37,5 % af stemmerne. Huawei P40 Pro fik en andenplads med 21,6 % af stemmerne, og på en tredjeplads med 14,1 % af stemmerne finder vi iPhone 11 Pro.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: De bedste kameramobiler lige nu – sommer 2020

OnePlus 8 Pro vandt for første gang i sjette afstemning med 51,1 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

6. Klassisk selfie af Mobilsidens chefredaktør

Ved normale selfies var det OnePlus 8 Pro, der vandt med 51,1 % af stemmerne – den højeste andel af stemmer ved nogen af afstemningerne. Det er OnePlus 8 Pro’s første sejr. Andenpladsen trak kun 23 % af stemmerne til sig, og det var Huawei P40 Pro. På tredjepladsen har vi Samsung Galaxy S20+ med 10 % af stemmerne.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Kameraet i Samsung Galaxy S20+ slår Apples bedste

Huawei P40 Pro fik sin anden sejr i syvende afstemning med 40,2 % af stemmerne. Dette er vinderbilledet i denne runde.

7. Bybillede i mørke

Huawei P40 Pro klarede sig bedst i mørke og fik 40,2 % af stemmerne tæt efterfulgt af Samsung Galaxy S20+ med en stemmeprocent på 34,9. Tredjepladsen gik til OnePlus 8 Pro, som fik 13,1 % af stemmerne.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Topmodellen Motorola Edge Plus skuffer i kamera-test

8. 4K-videooptagelse

Sidste test var 4K-videooptagelse, hvor iPhone 11 Pro sejrede med 31,8 % af stemmerne. Tæt på finder vi OnePlus 8 Pro med 28,1 % af stemmerne, og tredjepladsen gik her til Samsung Galaxy S20+, som fik 13,4 % af stemmerne.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: 3 mobiler med gode kameraer til en fornuftig pris

Og vinderen er … Samsung Galaxy S20+!

Som du måske har kunnet fornemme gennem resultaterne fra de otte forskellige afstemninger, har særligt tre telefoner klaret sig godt: Samsung Galaxy S20+, Huawei P40+ og OnePlus 8 Pro. Den samlede vinder, det vil sige den telefon, som i gennemsnit har fået den højeste andel af stemmer, er Samsung Galaxy S20+. I snit har Samsung Galaxy S20+ nemlig fået 25,2 % af læsernes stemmer, og den er derfor vinder af årets blindtest!

Men sejren i år er slet ikke så suveræn, som den har været i vores blindtest de foregående år. Huawei P40 Pro er nemlig ikke langt fra Samsung. Den får en flot andenplads med 22,2 % af stemmerne. Heller ikke OnePlus 8 Pro ligger langt efter vinderen. OnePlus 8 Pro ender nemlig på en tredjeplads med 21,0 % af stemmerne.

På fjerdepladsen kommer iPhone 11 Pro med 16,8 % af stemmerne. Motorola må nøjes med en femteplads efter kun at have fået 8,1 % af stemmerne, men Motorola kan dog trøste sig med, at det er Sony, der indtager sjettepladsen med kun 6,8 % af stemmerne.

Læs også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner

Seneste nyt om temaet

Tematikken slutter ikke her. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 1/7/2020 kørte vi et indlæg om Disse vilde flagskibstelefoner kommer også i 2020 – Den finder du her. Læs også seneste nyt om temaet her.