Snart kan Google Assistent finde din forsvundne iPhone

Man har længe kunnet finde en Android-telefon med Google Assistent, men snart bliver det også muligt at finde en iPhone.

Snart kan Google Assistent finde din forsvundne iPhone

Jeg ved ikke hvor mange gange min telefon er forsvundet i hjemmet, hvor jeg har fået lokaliseret den med Google Assistent. Det er hurtigt og smart. Indtil videre har denne funktionalitet kun været tilgængelig for Android-telefoner, men gennem en ny app-opdatering gør Google det nu muligt også at finde en iPhone med Google Assistent.

Når man beder Google Assistent om at finde en telefon, så begynder telefonen kort efter at spille en melodi med maksimum lydstyrke. Har man flere telefoner, så bliver man spurgt hvilken der skal findes. En lignende funktion findes i Apples “Find min iPhone”, men det er altså lettere at spørge den digitale assistent, hvis man står og skal hurtigt ud af døren.

For at kunne bringe den samme funktion til iPhone, har Google bagt det ind i Google Home-appen, som man bruger til at styre smart home, Chromecast og andre ting.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Find en iPhone med Google Assistent

Det er ganske let at komme i gang med at bruge den nye funktion. Først og fremmest skal du sikre dig, at du har Google Home-appen installeret samt at du har en smartskærm eller smarthøjtaler med Google Assistent.

Der er ingen opsætning til at finde din iPhone (eller Android-telefon). Man spørger bare den kære digitale assistent: “Hey Google, find min telefon”, hvorefter den vil begynde at larme.

I iPhonens tilfælde sender Google Home-appen en kritisk alarm til iOS, som er en speciel notifikation på iPhone, som kan tillsidesætte funktioner som “Forstyr ikke” og mere. Dermed er man sikker på, at iPhonen bliver vækket og kan blive fundet af dig.

Googles andre nye ting til den digitale assistent er knapt så spændende. Her finder man fx “assistent rutiner”, som Google siger gør det let at udføre flere handlinger på én gang med en enkelt kommando.

Se også: Find den bedste Wi-Fi-router til smarthjem

 

Temaet er ikke slut

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 9/4/2021 blev sagen bragt videre med historien Apple forventes at sælge rekordmange iPhones i år – Artiklen kan du læse her her. Se de seneste nyheder om emnet her.