Sonos Arc soundbar har Dolby Atmos og Google Assistent

Sonos er nu endelig klar med en soundbar med Dolby Atmos. Den nye Sonos Arc er en high-end soundbar, som erstatter den tidligere PlayBar.

Sonos Arc soundbar har Dolby Atmos og Google Assistent

Sonos lancerede i går aftes en ny soundbar, som skal erstatte de nuværende PlayBar og PlayBase. Blandt nyhederne er en hulens masse højtalerenheder, Dolby Atmos, flere digitale assistenter og endnu bedre lyd til både film, musik og podcasts.

Der er mere end 25 streamingtjenester, som tilbyder Dolby Atmos-indhold, og nu kan dette altså afspilles på Sonos’ nyeste højtaler til dit TV. Sonos har givet den 114 centimeter lange og 11,5 centimeter dybe soundbar navnet Arc.

Læs også: Sonos får nu konkurrence fra Denon

Ifølge Sonos leverer Arc et ultrabredt lydbillede og en imponerende bas. 11 digitale klasse D-drivere, med to enheder rettet opad til 3D-lyd, yder en dramatisk klarhed, detaljering og dybde. Arc er tunet i samarbejde med Oscar-vindende lydteknikere og tilpasser sin lydprofil via software på grundlag af hjemmebiografens konfiguration, og hvad der afspilles, uanset om det er stereo, Dolby Audio 5.1 eller Dolby Atmos.

Man kan finjustere lyden fra Sonos Arc i den nye Sonos-app, med funktioner som taleforbedring til at gøre stemmer tydeligere, natlyd til at dæmpe larmende eksplosioner og en opdatering til Sonos’ Trueplay-teknologi, der afstemmer Arcs akustiske profil til rummet og tager højde for den vandrette og lodrette lyd, omsluttende lyd giver.

Arc fås i mat sort og mat hvid og har et 270-graders afrundet plastikgitter og et stilrent og ensartet ydre. Den kan både placeres foran et stående TV eller monteres på væggen med et specialdesignet beslag. Den er nem at tilslutte via en HDMI eARC- eller HDMI ARC-forbindelse.

Også med Google Assistent

Arc bygger på Sonos’ nye S2 softwareplatform og kan både styres med den nye Sonos-app, TV’ets fjernbetjening, Apple AirPlay 2 Ligesom Sonos Move, så kommer den nye soundbar med digitale assistenter. Udover Google Assistent kan der benyttes Amazon Alexa.

Sammen med Sonos Arc præsenterede en ny subwoofer, Sub (Gen 3), og en efterfølger til Play:5 med navnet Sonos Five. Arc giver en biograf-lignende oplevelse, men effekten af den omsluttende lydoplevelse bliver endnu større ved, at tilføje Sub og et par One SL-surroundhøjttalere.

Pris og tilgængelighed på Sonos Arc

Sonos Arc er tilgængelig fra 10. juni til 6.699 kroner og kan allerede fra i dag forudbestilles Sonos’ hjemmeside.

Værd at vide om Sonos Arc soundbar

  • Mål og vægt: 8,7 x 114,1 x 11,5 cm, 6,25 kg
  • Farve: Sort med mat finish, hvid med mat finish
  • Betjening: Kapacitiv touchbetjening, stemmestyring, Sonos S2-app
  • Funktioner: TruePlay, AirPlay 2, taleforbedring, natlyd, Fjernfeltsmikrofoner
  • Indgange: Ethernetport, WiFi, Infrarød (IR) modtager, HDMI
  • Dolby Atmos formater: Dolby Digital, Dolby Digital Plus Atmos, True HD Atmos, Dolby MAT (Metadata-enhanced Audio Transmission)

Læs også: Test af Sonos Play: 5: Fantastisk lyd i et stille ydre