Dansk virksomhed sikrer den fede koncertoplevelse fra iPad

Når koncerten skal opleves fra divanen, kan en danskproduceret app sikre dig kontrol over mixerpulten, så du får det hele med.

Dansk virksomhed sikrer den fede koncertoplevelse fra iPad

Størstedelen af ivrige festival-deltagere og musik-elskere vil formentlig give mig ret i, at musik helst skal opleves live og altså ikke gennem stuealteret. Blandt andet fordi at man ikke er herre over, hvor tv-kanalens medarbejdere leder blikket hen, når forsangerens bløde lokker er den eneste grund til, at billetten blev købt. 

Live koncert på mobilen blev et hit

Det skal en ny app-teknologi lave helt om på. Med den kan man nemlig styre koncerten direkte fra sofaen, og altså selv bestemme hvilke kameravinkler der skal bringes i spil. Det skriver DR.dk.

Remix, der står bag app’en, har allerede samarbejdet med både Nephew og Kashmir. Sidste års Northside-optræden fra danske Nephew blev overværet af 32 kameraer, som brugeren altså kan sammensætte efter eget ønske. Det er muligt at se fem kameravinkler ad gangen.

Rockband ønsker ikke brug af smartphones til koncerter

“Appen betyder, at man ikke længere er en passiv seer af en koncert. I stedet bliver man aktiv, så man selv kan mikse og hive forskellige kameravinkler rundt på skærmen,” fortæller Thor Hampus Bank, der er direktør i Remix, som står bag appen til DR.

Thor Hampus Bank oplyser desuden, at virksomheden også har været i kontakt med adskillige andre bands heriblandt større udenlandske navne. Ambitionerne er høje for teknologien, og Thor Hampus Bank ser gerne, at fans i fremtiden vil kunne manipulere kameravinkler til koncerten på samme måde, som vi allerede kender det fra Google Maps “Street View”. 

I skrivende stund er teknikken forbeholdt iPad-brugerne, så hvis du vil afprøve det, så kan Nephews app hentes her og Kashmirs kan hentes her. Hele koncerten koster 45 kr. men du kan gratis få en forsmag med de 3 første sange.

Kilde: DR