Fremtidens Apple Pencil kan (måske) efterligne farver fra den virkelige verden

Et patent afslører, at en fremtidig version af Apple Pencil muligvis kan bruge farver fra den virkelige verden - en funktion, der vil være rettet mod illustratorer eller kunstnere.

Fremtidens Apple Pencil kan (måske) efterligne farver fra den virkelige verden

Apple har indgivet en patentansøgning til det amerikanske patent- og varemærkekontor i november, som først er offentliggjort for nyligt.

Patentansøgningen beskriver en “farvesensor” i en potentiel kommende udgave af Apple Pencil med fotodetektorer, som måler det reflekterede lys fra objekter for at bestemme deres farver. Den kommer også med egen lyskilde for at hjælpe sensorerne med at registrere objekternes farver.

Sensoren vil sandsynligvis være placeret i spidsen af Apple Pencil, og der vil muligvis være en sensor, som aktiverer funktionen, når pennen placeres i en bestemt retning, som for eksempel op og ned.

Teknologien giver iPad Pro-ejere mulighed for at bringe pennen tæt på et ægte objekt, for eksempel stof eller blomster, hvis virkelige farve registreres af sensoren og placeres i en farvepalet i et tegneprogram. Farven kan derefter tildeles til programmets funktioner, for eksempel til linjer, tekst eller figurer.

Apple-patentet begrænser imidlertid ikke anvendelsen af teknologien til kunst. Sensoren kan også bruges til at måle farver med det formål at kalibrere skærme og printere, måske endda også printere der bruger den teknik, der kaldes for sublimation, foretage sundhedsrelaterede målinger eller for eksempel identificere farver til maling og kosmetik.

Patentansøgningen betyder ikke nødvendigvis, at funktionen kommer til at være med i en kommende version af Apple Pencil, men det betyder i hvert fald, at Apple undersøger en farvesamplingssensor til deres populære pen.

Se også: Find de bedste priser på iPhones

Seneste nyt om Apple

Næste interessante historie om sagen kom frem. Lasse Olsen fortsatte historien. d. 3/8/2020 dykkede vi igen ned i emnet med en sag med fokus på Apple vil gøre iPhones til betalingsterminaler med nyt opkøb – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.