Ny iPad Pro smadrer benchmark rekorder

Apples seneste iPad Pro er nået ud til de internationale anmeldeler og viser nu muskler. Den smadrer gamle benchmark rekorder.

Ny iPad Pro smadrer benchmark rekorder

Da Apple præsenterede den kommende iPad Pro fik den ikke for lidt med dens fantastiske ydeevne. Det nye A12X Bionic chipsæt skulle sætte nye standarder for hastigheder på tablets og mobiler. Apple påstod til præsentationen at den er hurtigere end 92 procent af de bærbare computere, som er på markedet. Det lyder for vildt til at være sandt, men måske er der noget om det.

Også grafikchippen skulle være gevaldigt forbedret og faktisk være 1000 gange hurtigere end den allerførste iPad.

Læs også: Apple lancerer ny iPad Pro med USB-C

De første benchmarks slap ud i torsdags, hvor vi så den nye iPad Pro give den gas i multi-core i Geekbench. Her er resultaterne fra den test:

ipad pro benchmark
iPad Pro 2018 opnår en multi-core Geekbench score på 18.217. Foto: Geekbench.com
ipad pro benchmark
iPad Pro 2018 opnår en single-core Geekbench score på 5.020. Ikke langt fra iPhone XS. Foto: Geekbench.com

Sammenligner vi med nogle af de hurtigste Android mobiler på markedet, så ser vi OnePlus 6T og Samsung Galaxy Note9 ramme knap 9.000 i multi-core og omkring 2.300 i single-core. Huawei Mate 20 Pro kan med dens nye Kirin 980 chip nå op på 9.800 i multi-core, hvilket stadig er et godt stykke fra iPad Pro, og ikke mindst iPhone XS.

Helt friske tal fra Antutu er nu også dukket op og det er bestemt ikke mindre imponerende:

ipad pro benchmark
iPad Pro opnår en Antutu score på hele 557.679. Foto: antutu

Se også: Værksted til iPad Pro

Lover samme batteritid

iPhone XS, der før sad på Antutu tronen, må nu se sig slået. iPhone XS har opnået en score på 372.106, men bliver nu slet af pinden med iPad Pro’s score på massive 557.679.

Sammenligner vi med de hurtigste Android telefoner, så er det igen Huawei Mate 20 Pro på førstepladsen med scoren 309.628. Et godt stykke fra iPhone XS, men næsten halv så mange point som iPad Pro 2018.

Der er ingen tvivl om at der er fart på den nye iPad Pro. Energiforbruget bliver også interessant at følge, selvom Apple lover samme batteritid som på den gamle model.

Byder ikke kun på bedre ydelse

Det er ikke kun ydelsen Apple har forbedret på den nye iPad Pro. Touch ID fingeraftryklæseren er væk til fordel på Face ID, som virker både vertikalt og horisontale. Kanterne er blevet betydeligt mindre, så den gamle iPad nu pludselig ser forældet ud. Den fylder 25 procent mindre og er kun 5,9 millimeter tyk.

Den har fået en ny stylus med en smartere opladning og har droppet Lightning porten og skiftet den ud med USB-C. Det giver en masse nye forbindelsesmuligheder.

Den nye iPad Pro får også den nye Liquid Retina skærm, som også ses i iPhone XR. Liquid Retina er kort sagt en beskrivelse for de afrundede hjørner i IPS skærmen, som kræver en avanceret teknologi.

Apple lancerer ny Macbook Air med Retina Display

 

Flere nyheder om iPad

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden gik videre med sagen. 30/10/2018 fulgte vi op med en artikel med fokus på Apple lancerer ny iPad Pro med USB-C – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.