Phablets dræber tablets

Salget af tablets er stagneret, men samtidig stiger salget af store smartphones

Phablets dræber tablets

Siden 2010, hvor de første tablets ramte markedet, har det kun gået fremad for antallet af solgte tablets, og hver gang der kommer friske salgsstatistikker, er det med nye rekorder.

Læs også: Hvilken tabletstørrelse er perfekt? [AFSTEMNING]

Men tablets kommer i mange forskellige størrelser, og derfor har vi også spurgt hvilken størrelse, I mener, der er den optimale. Kun 8% svarede at ~7″ var den perfekte størrelse, og det afspejler de seneste salgstal også.

Salget af tablets er nemlig stagneret i første kvartal af 2014. Sidste år blev der i Q1 solgt 59 millioner tablets, mens der her i Q1 af 2014 “kun” blev solgt 55 millioner. Og det er første gang, at antallet af tablets rent faktisk er lavere end året før.

Læs også: Salget af tablets sætter ny rekord

Analyseselskabet NPD DisplaySearch har derfor sat salgs- forventningerne ned for antalet af solgte tabelts i hele 2014. NPD forrventer dog stadig, at der vil blive solgt 285 millioner tablets, hvilket er en fremgang på 14% i forhold til 2013, men oprindeligt havde NPD forventet et salg på 315 millioner tabelts, altså en forventet stigning på cirka 27%.

NPD mener at der er to årsager til de lavere salgstal: antallet af solgte phablets, altså smartphones på over 5″, stiger kraftigt, og derfor er der mange forbrugere som ikke længere køber de små tablets på 7-8″. NPD mener, at det giver ikke den store mening at have en phabelt på 6″ og samtidig købe en tablet på under 8″. Samtidig udskifter vi oftere vores smartphones, end vi gør med tablets, og dermed er tablets mere langtidsholdbare end smartphones.

Hvor ofte udskifter du din tablet, og vil du hellere have en phablet end en lille tablet?