Samsung Galaxy Tab S9 Ultra får særlig Snapdragon 8 Gen 2 chip

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra havner i segmentet for premiumtablets som konkurrent til Apples iPad Pro-serie.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra får særlig Snapdragon 8 Gen 2 chip

Samsung forventes at lancere sin Galaxy Tab S9-serie inden længe. Der kan blive tale om tre enheder i serien, der skal lande på hylderne senere i år.

I hvert fald den ene ser ud til at blive et rigtig power-house af en tablet.

Se også: Bedste pris på bedste Samsung tablet

Tab S9 Ultra bliver top-tabletten

Der kommer en basismodel, Tab S9 og derudover en Tab S9+ og en Tab S9 Ultra. Samsung har endnu ikke bekræftet nogle detaljer om lanceringen.

Men formentlig bliver de præsenteret ved næste måneds Unpacked-event sammen med Galaxy Z Fold5 og Z Flip5.

Forud for lanceringen er Galaxy Tab S9 Ultra blevet set hos Geekbench.  Premium-tabletten har masser af kraftfuld hardware med sig så den kan brillere inden for multitasking, produktivitet og gaming.

Geekbench-oplysningerne bekræfter detaljer om tablettens ydeevne. Her er det, vi ved om specifikationer, funktioner og andre detaljer.

Se også: Er tablets gode nok til skole og studier?

En super kraftfuld tablet

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra præsenteres formentlig i næste måned, og som optakt til det er oplysninger om processor, RAM og software lækket ud på nettet.

I oplysningerne fra Geekbench kan vi se, at Tab S9 Ultra har modelnummeret SM-X910 og har en Qualcomm-chip med kodenavnet kalama. Chippen har en maximal hastighed på 3,36 GHz for den primære kerne, mens de fire kerner, der styrer ydeevnen, ligger på 2,8 GHz.

De tre effektivitetskerner klokkes til 2,02 GHz. Disse hastigheder minder meget om Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, der sidder i Galaxy S23-serien, hvilket tyder på, at der er tale om samme chip.

Oplysningerne fra Geekbench bekræfter også, at tabletten har mindst 12 GB RAM, og vi kan forventes os mindst 256 GB eller 512 GB hukommelse. Den variant, der var en tur hos Geekbench, havde udelukkende Wi-Fi. Der kommer formentlig også en variant med 5G.

Udover alle disse detaljer kan vi også se, at tabletten får Android 13 med fra start, samt at den som forventet har One UI 5.1 ovenpå Android-systemet.

Se også: Priser på tablets

14,6 tommer stor skærm og kæmpe batteri

Vi har tidligere fået andre oplysninger om tabletten fra forskellige rygter. MySmartPrice kunne afsløre detaljer om designet, hvor vi fik set billeder af den kommende tablet. Galaxy Tab S9 Ultra skal ifølge dem have to runde udskæringer på bagsiden til kameraet og derudover en vertikal magnetstribe under kameraet til S Pen.

På forside er der en bred notch ved den længere rammekant til et dual kamera. Der bliver formentlig tale om en AMOLED-skærm på 14,6 tommer med en opløsning på 2960 x 1848 pixel.

Tabletten siges også at være IP68-klassificieret, så den kan modstå støv og vand. Batteriet skal være på 11.200 mAh og have support af 45W-opladning.