Apples chef for hardwaredesign forlader selskabet efter tre år

Evans Hankey tog over efter den berømte Jony Ive i 2019, men efter tre år på posten com topchef for Apples hardwaredesign stopper hun.

Apples chef for hardwaredesign forlader selskabet efter tre år

Apples erstatning for Jony Ive forlader selskabet – det har Apple bekræftet over for Bloomberg. Apple skal altså finde en ny chef for industrial design, når Evans Hankey slutter hos Apple efter tre år.

Der er ikke offentligt blevet udpeget er erstatning, men efter sigende har Hankey seks måneders opsigelse, hvor hun fortsat arbejder for Apple. Alan Dye, der overtog designet af software efter Ive i 2019, forbliver på sin post.

Der er ingen forklaring på, hvorfor Hankey forlader Apple.

Airbnb-chef kan komme tilbage til Apple

Ændringen er måske ikke udelukkende noget dårligt. Bloombergs kilder hævder, at Hary Butcher, tidligere topdesigner hos Dye og nuværende VP for design hos Airbnb, vender tilbage til Apple. Det er uvist, hvilke opgaver der lander på Butchers bord, hvis han vender tilbage.

Butcher har tidligere arbejdet for Apple.

I en udtalelse til Bloomberg fremhæver Apple, at deres designere har stærke chefer med årtiers erfaring og skaber produkter, der er repræsentative for selskabet.

Der var mange forventninger til Hankey, da hun overtog posten. Ive var ansvarlig for mange af Apples mest ikoniske hardwaredesigns, blandt andet iMac, iPod iPhone.

Se også: Hvor er iPhone 14 billigt?

Hankey har sat sit præg efter Ive

Det er ikke kendt, hvor meget Hankey har påvirket produktdesignet, da Ive først forlod Apple endeligt i juli, men hun har været med til at gennemføre end række populære videreudviklinger under sin tid hos Apple.

Selskabet droppede det problematiske butterfly-keyboard på MacBooks og indførte i stedet mere praktiske modeller, samt introducerede en flere store redesigns som iMac M1.

Samtidigt har Apple også været meget forsigtige med hensyn til forandringer. Det gælder for eksempel for Apple Watch, der udover Ultra-varianten ikke har ændret sig meget siden 2018.

Ny chef kan give nyt design til Apple produkter

Alt dette betyder ikke nødvendigvis, at Apple har problemer. Det åbner dog op for en potentiel ændring i retningen for selskabets designs, især når det gælder produkter i de mere utraditionelle kategorier.

Der går stadig rygter om, at Apple er i gang med at udvikle et mixed reality headset, augmented reality briller og tilmed en elektrisk bil.