Apples regnskab reddet af iPhone

Apple har flere bolde at spille på, men særligt iPhone er stadig enorm vigtig for selskabet og iPhone-salget gjorde, at Q1-regnskabet var tåleligt.

Apples regnskab reddet af iPhone

Apple har offentliggjort resultaterne af det første regnskabskvartal i 2023, og det ser bedre ud, end analytikerne regnede med.

Tech-giganten havde 94,8 milliarder dollars i omsætning mellem januar og marts 2023, en nedgang på tre procent i forhold til sidste års 97,2 milliarder dollars.

På den positive side har Apple kunnet melde om et rekordstort salg af iPhones i det første kvartal.

Se også: Hvilken iPhone er bedst?

iPhone-salget overgår forventningerne

Også selskabets tjenester som Apple Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud har slået rekorder, oplyser Apple, selvom salget fra Tjenester-kategorien, som de hører under, var lidt lavere end det, markedet havde forventet.

Tjenester omsatte således for 20,91 milliarder dollars, mens markedet havde forventet en omsætning på 20,97 milliarder dollars.

Heldigvis for Apple landede indtjeningen for iPhones på 51,3 milliarder dollars, en stigning på to procent i forhold til samme periode i 2022 og mere end de 48,84 milliarder dollars, som markedet havde forventet.

Salget fra Mac, iPad og Tjenester var en anelse lavere end forventet, mens salget fra Andre produkter-kategorien gik lidt bedre end forventet.

Apple oplevede en fordobling i salget på markeder som Indien, Indonesien og Tyrkiet, så formentlig vil Apple fokusere benhårdt på disse markeder i fremtiden.

Se også: Priser på iPhone med abonnement

Tæt på 1 milliard betalende abonnenter

Apples tjenester har nu 975 millioner betalende abonnenter, hvilket er hele 150 millioner flere end i 2022. Rapporten afslører desuden, at der nu er over to milliarder aktive Apple-enheder.

Tim Cook slog fast, at Apple fortsat vil satse på langsigtede investeringer og har stadig planer om at arbejde hen imod opbygningen af CO2-neutrale produkter og forsyningskæder inden 2030.

Apple udbetalte 23 milliarder dollars af driftslikviditeten på 28,6 milliarder dollars til aktionærerne, og for ellevte år i træk er kvartalsudbyttet steget, fortalte Cook.

Se også: Guide til brugte iPhones