Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

Elon Musk meget omtalte planer om at købe Twitter er nu en realitet - opkøbet er accepteret af en enig bestyrelse til en pris på 301 milliarder kroner.

Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

Twitter har accepteret Elon Musks opkøbstilbud på 371 kroner pr. aktie, eller omkring 301 milliarder kroner. Tesla-chefen vil gøre virksomheden privat og sagde også, at han planlægger at opgradere Twitter ved at beskytte ytringsfriheden, åbne algoritmer, bekæmpe spam-bots og “autentificere alle mennesker”.

Bestyrelsen accepterer opkøb

Overtagelsen og opkøbet er enstemmigt accepteret af bestyrelsen og handlen forventes at blive afsluttet engang i 2022, selv om det vil afhænge af godkendelser fra både tilsynsmyndigheder og aktionærer.

Elon Musk, der også står bag Tesla, SpaceX og Starlink købte 9,2 procent af Twitter i begyndelsen af april efter kritik af det sociale mediefirmaets politik for ytringsfrihed.

Twitter sagde hurtigt, at Musk ville blive medlem af selskabets bestyrelse, men Musk besluttede sig for at fravælge flytningen få dage senere. Selv om han ikke sagde, hvorfor han fik betænkeligheder, ville bestyrelsesudnævnelsen have forhindret ham i at eje mere end 14,9 procent af selskabet.

Se også: Billig erhvervstelefoni

Sikkerhed og finansiering skulle være på plads

Bestyrelsen har sidenhen ændret holdning og de to parter menes at have udarbejdet detaljerne for opkøbet.

I en meddelelse forklarer Twitters uafhængige bestyrelsesformand Bret Taylor, at selskabet gik med til opkøbet efter en gennemgangsproces, der koncentrerede sig om “værdi, sikkerhed og finansiering”.

Se også: Hvordan tjener de store tech-selskaber penge?