Metas VR-drøm i Kina kan blive et mareridt

Statslige medier i Beijing kritiserer Mark Zuckerberg for tidligere kritik af Kina og sår tvivl om Metas planer om at sælge VR-udstyr i landet.

Metas VR-drøm i Kina kan blive et mareridt

Mark  Zuckerberg, topchef for Meta, beskyldes for at spille en rolle i lobbyarbejdet i Washington for at bremse TikTok, den populære sociale medie-app, som ejes af Beijing-baserede ByteDance.

Zuckerberg beskyldes også for på en tale på Georgetown University i oktober 2019 at kritisere TikTok for at bedrive censur.

Videre henvises der også til hans svar under en kongreshøring i juli 2020, hvor Zuckerberg sagde, at der var beviser for kinesisk tyveri af amerikanske teknologier.

Se også: Bedste VR briller

Roser i stedet Elon Musk og Tim Cook

Når det gjaldt forholdet til Kina, sammenlignes Zuckerbergs udtalelser med Tesla-chefen Elon Musk og Apple-chefen Tim Cook, som begge har opretholdt gode relationer til Kina. Zuckerberg har ganske enkelt “skudt sig selv i foden” lyder kritikken af Metas CEO.

Og det kan få konsekvenser for Metas forsøg på at sælge VR-briller og andet VR-udstyr i Kina. I hvert fald skulle det kinesiske styre have blokeret for salget af Quest VR-headsettet, som Meta ejer.

Se også: Priser på VR-briller

Meta forhandler med Tencent

Meta skulle angiveligt være i forhandlinger med Tencent Holdings, Kinas gigant inden for sociale medier og spil, om at bringe sit Quest VR-headset til det kinesiske marked.

Wall Street Journal rapporterede i denne uge, at Meta har gjort fremskridt i forhandlingerne med Tencent, men Meta har ikke reageret på en anmodning om en kommentar. Tencent afviste at kommentere.

Zuckerberg har forsøgt at få Facebook tilbage til Kina, lige siden det blev forbudt i landet i 2009, men uden held.