Microsofts køb af Activision Blizzard kan endelig blive en realitet

Den sidste store hurdle, der stod i vejen for købet, er nu væk: Microsofts køb af Activision Blizzard for 487 milliarder kroner er endelig godkendt af Storbritannien.

Microsofts køb af Activision Blizzard kan endelig blive en realitet

Storbritanniens antitrustmyndighed har givet Microsoft grønt lys til at købe Activision Blizzard for487 milliarder kroner efter en lang proces, der er trukket frem og tilbage.

Myndigheden kaldte Microsofts villighed til at sælge cloud-gaming rettigheder til Ubisoft for en “gamechanger der vil fremme konkurrencen.”

Nu, hvor den sidste hurdle er væk, har Competitions and Markets Authority (CMA) i England mere eller mindre gjort det muligt for selskaberne at gennemføre det største opkøb i gamingen-historien. Godkendelsen var mere eller mindre forventet, efter at myndigheden i september sagde, at selskabets reviderede aftale for opkøbet adresserer de tidligere bekymringer og åbner døren for, at aftalen kan godkendes.

Se også: Bedste telefoner til spil

Frygtede potentiel dominans fra Microsofts side

I april blokerede CMA opkøbet med det argument, at det ville gøre Microsoft for dominant en aktør på markedet for cloudgaming. I og med at andre af forhindringerne, der stod i vejen for opkøbet, forsvandt, gav CMA Microsoft en sidste chance for at gøre noget ved myndighedens bekymringer.

Selskaberne udvidede deres opkøbsaftale med tre måneder for at få tilstrækkeligt med tid til at ordne udfordringerne med CMA.

Microsoft kom derefter med en revideret aftale, hvor de sælger alle streamingrettighederne til Activision Blizzards katalog til Ubisoft, hvis handlen går igennem.

Det betyder, at Ubisoft kommer til at stå for rettighederne til cloudstreamingen i al evighed, både for de titler, der allerede er ude, samt for de titler, Activision Blizzard udgiver de næste 15 år.

Se også: VR headset til gaming

Microsoft kan ikke kvæle spilmarkedet

Med denne aftale havde CMA ikke længere nogen grund til være imod aftalen og Microsoft har også givet tilsagn, der vil sikre, at betingelserne for salget af Activisions rettigheder til Ubisoft kan håndhæves af CMA.

“Med salget af Activisions cloud streaming-rettigheder til Ubisoft har vi sørget for, at Microsoft ikke kan tage kvælertag på dette vigtige og hurtigt voksende marked,” sagde chef for CMA, Sarah Cardell, i en udtalelse. “Efterhånden som cloud gaming vokser, vil dette indgreb sikre, at folk får mere konkurrencedygtige priser, bedre tjenester og flere valgmuligheder.

Både de amerikanske og europæiske myndigheder har godkendt opkøbet.