Teleselskabet 3 melder sig ind i IT-Branchen

Teleselskabet 3 har meldt sig ind i Danmarks største interesseorganisation for IT- og televirksomheder, IT-Branchen for at være med til at bygge bro mellem tele- og IT-sektoren.

Teleselskabet 3 melder sig ind i IT-Branchen

Hvis Danmark skal fortsætte med at være verdensførende på digitaliseringsområdet, skal digitalisering og udbygningen af teleinfrastrukturen gå hånd i hånd. Det er årsagen til, at Teleselskabet 3 har meldt sig ind i IT-Branchen.

Direktør for Consumer Markets i 3 Danmark, Søren Rinnov Østergaard, forklarer, at 3 har store ambitioner for udbredelsen af lynhurtigt internet til hjemmet via 5G og for udviklingen af mobilforretningen, som bliver stadigt mere digitaliseret.

Se også: Mobilabonnementer hos 3

IT-Branchen bliver stærk partner for 3

”Som televirksomhed kan vi derfor ikke bare se på digitalisering som noget, der sker parallelt med udviklingen på teleområdet. Hos IT-Branchen oplever vi en stor indsigt og forståelse for televirksomhedernes rolle i IT-sektoren. Vi ser derfor IT-Branchen som en stærk partner, der kan hjælpe os med at fremme begge disse områder i balance”.

IT-Branchens administrerende direktør, Natasha Friis Saxberg, glæder sig over 3’s indmeldelse i foreningen.  Hun forklarer, at 3 har tradition for at gøre tingene anderledes og gå imod strømmen i det danske telemarked og det skaber grobund for nye perspektiver og nye måder at se samspillet mellem digitaliseringen og telebranchen på.

”Det kan hjælpe os med at finde løsningsmuligheder på branchens udfordringer, som vi kan dyrke og styrke i fællesskab,” slår hun fast.

Se også: 5G bredbånd til hjemmet

Digitalisering altafgørende

3 ønsker at sætte ind på tre områder sammen med IT-Branchen: Digitalisering af yderområderne, styrkelse af digitale kompetencer og digital omstilling.

3 forklarer, at det er yderst vigtigt at teleinfrastrukturen kommer helt ud i alle kroge af Danmark, så digitaliseringens potentiale forløses fuldt ud.

Det er samtidig vigtigt, at borgernes og virksomhedernes digitale kompetencer også bliver løftet, hvis alle skal have gavn af både netværk og digitaliseringsmulighederne.

Både 3 og IT-Branchen har også et ønske om at øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft med tekniske kompetencer gennem adgang til uddannelse og digital infrastruktur.

Når det gælder den digitale omstilling, skal det ske gennem automatisering og intelligente løsninger til både det offentlige, erhvervslivet og borgerne.